Acıpnar kasabası şap hastalığından dolayı karantina altına alındı.

Acıpnar kasabası şap hastalığından dolayı karantina altına alındı.
Aksaray'ın Acıpnar Kasabası şap hastalığından dolayı karantina altına alındı. Acıpınar kasabasında ortaya çıkan Şap hastalığından dolayı, Kasabaya hayvan giriş çıkışları yasaklanıp, hayvan pazarı bir ay süre ile kapatıldı.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Aksaray Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Vet. Hekim. Önder Yıldız, Şap hastalığının çok ciddi ekonomik kayıplara yol açacağını belirterek, hayvan alacak yada satacak yetiştiricilerin şap hastalığından şüphelenilen hayvanları satmamaları ve şüphelendikleri hayvanları almamaları konusunda uyardı.

Yıldız, Bu tür hayvan hastalıkları ile karşılaşan üreticilerimizin mutlaka serbest bir veteriner hekim arkadaşımıza danışarak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız, şap’ın ihbarı mecburi bir hastalık olduğunu söyleyerek, şap hastalığı şüphesi gören, işletmesinde şap hastalığı olan üreticilerimiz durumu hemen Tarım İl Müdürlüğü ve Aksaray veteriner hekimleri Odası (Tel: 2134567)nı araması gerekmektedir. İhbar da bulunulmaması durumunda 5996 sayılı yasanın gerekli hükümleri uygulanacaktır diyerek üreticilere uyarılarda bulundu.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.