Aday memur kuyruğu!

Aday memur kuyruğu!
Devlet memuru olmak isteyen binlerce genç, bankalar ve ÖSYM sınav merkezleri önünde uzun kuyruk oluşturdu. Sistemin düzenli olarak çalışmaması kuyruğun daha uzamasına neden oldu

KPSS, DGS, LYS gibi sınavlara girmek isteyen binlerce genç, 11 Mayıs 2010 tarihinden itibaren sınav kayıtlarını yaptırmak için ÖSYM sınav merkezlerine akın etti. Kayıt için son tarih yaklaştıkça, sınav merkezlerinde ve ilgili bankalarda da yoğunluk arttı. 19 Mayıs’ta kamu kurumlarının çalışmaması ve MEB-SİS’in hafta başından bu yana düzenli bir şekilde çalışmaması ise bankalar ve sınav merkezleri önündeki kuyruğun daha da uzamasına neden olurken, sınava girecek adayları da tedirgin etti. Sınav kaydı için sadece bir gün kaldığını belirten adaylar, sistemin düzgün çalışmaması nedeniyle kayıtların yetişmeyeceğinden endişe etti. Neyse ki, sınavlara başvuru süresi 25 Mayıs tarihine kadar uzatıldı.

MEMURLARDAN ÖNCE GELİP SONRA GİDİYORUZ

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ye girebilmek için gerekli olan ödemeyi yapmak üzere Pazartesi günü sabahın erken saatlerinde bankaya geldiğini ve uzun süre bekledikten sonra sistem arızası nedeniyle ödeme yapılamadığını öğrenerek geri gitmek zorunda kaldığını belirten Emine Aydemir, “Pazartesi günü yaklaşık üç saat boyunca kapıda bekledim. Ödeme yapamayacağımı anlayınca eli boş geri döndüm. Salı günü memurlardan önce gelerek kapının önünde beklemeye başladım. Mesai bitimi olan 17.30’a kadar bekledim, yine kaydımı yaptıramadım, geri gittim. Sadece ben değil, benim gibi bir çok insan sabahtan akşama kadar sınav ücreti yatırmak için bekliyor. Sistemde meydana gelen sorunlar nedeniyle kayıt süresinin uzatılması gerekiyordu. Aksi halde bir çok insan sınava giremeyecek, baştan elenecekti. Nihayet beklenen sonuç açıklandı ve başvuru tarihi uzatıldı” dedi.

4 GÜNDÜR BANKA KAPILARINDA BEKLİYORUZ

KPSS’ye girebilmek için pazartesi gününden bu yana sıra beklediğini söyleyen Hüseyin Demirci de, “Pazartesi günü sistem sadece 3 saat çalıştı. Ayın 18’inde buradaydım. Sadece 5-6 kişi işlem yaptırabildi. Daha sonra sistemdeki bir sorun nedeniyle işlem yapamadıklarını söylediler. Çarşamba günü resmi tatil nedeniyle kimse işlemini yaptıramadı. Son bir gün kala ise yoğunluk arttı. Bugün sabahtan öğlen saatlerine kadar sistem sadece yarım saat kadar çalıştı. Yarım saat içinde işlemini yaptırabilen kurtuldu. Biz devlete kapat atmaya çalışırken, devlet bize kapak attı. Sorun neyse bir an önce çözülmeli. Aksi halde binlerce insan mağdur edilecek” ifadelerini kullandı.

NEYSE Kİ BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Bankadaki işlemini halledenleri yeni bir sürpriz daha bekliyor. Bankalarda yaşanan sorunun aynısı ÖSYM sınav kayıt sisteminde de kendisini gösterdi. Hafta başından bu yana MES-SİS’te sorun olduğunu belirten memurlar, yaşanan yoğunluğun bu sorundan kaynaklandığını ifade etti. Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’ye girebilmek için sabahın erken saatlerinde Rektörlük binasının yanında bulunan ÖSYM Sınav Kayıt Merkezi’ne geldiklerini belirten üniversite öğrencisi Yusuf Altıparmak da, 3 gün bankaya sınav ücretini yatırabilmek için uğraştığını, daha sonra sınav kaydını yaptırmak için ÖSYM Kayıt Merkezi’ne geldiğini ve burada da yaklaşık 3 saattir beklediğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.