Ağaçlandırma çalışmalarına büyük destek!

Ağaçlandırma çalışmalarına büyük destek!
Yaptığı çalışmalar ile adını duyuran Eskil Ağaçlandırma Kalkındırma ve Tuzgölü'nü Koruma Derneği'ne Eskil ilçe yönetiminden önemli destek.

Gürsel Özkan /Eskil

 

Aksaray’ın Eskil ilçesinde kurulan ve yaptığı çalışmalarla sıksık gündeme gelen Eskil Ağaçlandırma Kalkındırma ve Tuzgölünü Koruma Derneği Eskil’de kurmayı planladığı Büyük Şehitlik Ormanı için çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Eskil Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, Eskil Belediye başkanı Niyazi Alçay ile birlikte dernek tarafından yapılan çalışmaları yerinde incelediler. Dernek Başkanı Ahmet Sanlav ve başkan yardımcısı Hilmi Yol ile görüşen ilçe kaymakamı ve belediye başkanı yapılan çalışmaları takdirle karşıladılar. Derneğin çalışmaları ve yapılan projeler hakkında bilgi veren dernek yetkilileri ilçe kaymakamından ve Eskil Belediyesinden destek istedi.

 

Arık, Yeşillendirme çalışmalarına herkes gücü nispetinde destek olmalı

Yapılan çalışmaların öneminin altını çizen kaymakam Arık,” Günlerdir derneğinizin yaptığı faaliyetleri basın aracılığı ile takip ediyordum. Bugün gelerek çalışmaları yerinde inceleyince yapılan çalışmanın ciddi boyutunu bir kez daha görmüş olduk. Bizde ilçe kaymakamlığı olarak AKATDER’e öncelikle yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz, ve derneğimize sonsuz destek vereceğiz” dedi. 

 

Bölgenin ağaçlandırmaya oldukça elverişli olduğunu ifade eden dernek başkanı Ahmet Sanlav” Şu anda 20 binin üzerinde çukur açtık. Buralara kaliteli ağaçlar dikmeyi planlıyoruz. Amacımız Eskil’e yakın bir bölge olan bu alanı kısa zamanda yeşillendirmektir. Bu konuda herkesin desteğine ihtiyacımız var. Biz orman bakanlığında yeterli sayıda ağaç istedik. Yapacağımız çalışma alanının yetkililerce gelip incelenmesini istiyoruz. Derneğimiz gerçekten ciddi bir çalışma içerisinde” dedi.

 

Başkan Alçay “ Umut verici tablo”

İlçe kaymakamı Durdu Yusuf Arık ile birlikte derneğin çalışmalarını inceleyen Başkan Alçay yaptığı açıklamada,” İlk zamanlar derneğin ilçeye oldukça uzak bir bölgeyi ağaçlandıracağını duyduğum zaman olumsuz yönde düşüncelerim ortaya çıkmıştı. Fakat derneğin yaptığı çalışmanın ilçeye çok yakın bir yerde üstelik gayet verimli bir arazide olması beni oldukça umutlandırdı. Gayet güzel bir çalışma olmuş. Buranın ileride güzel bir ormanlık arazi olacağından hiçbir şüphem yok. Biz Eskil Belediyesi olarak derneğe yapacakları her türlü çalışmada sonsuz destek sözü veriyoruz. Üstelik derneğin bu bölgeye yapmayı planladığı yapay göletin yapımını da biz üstleneceğiz. Belki bunu bu yıl gerçekleştiremeyebiliriz, ama inşallah önümüzde ki en kısa zamanda bu işi tamamlayacağız. Dernek yöneticilerine bu özverili çalışmalarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şuna eminim ki ilçemizde böyle çalışkan gençlerimiz olduğu sürece ilçemizi parlak bir gelecek bekliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

 Yol,” Derneğimizin bütün çalışmalarında kararlı ve ciddidir

 İlçe kaymakamı ile Belediye başkanının yaptığı ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren başkan yardımcısı Hilmi Yol,” Biz dernek olarak öncelikli olarak, yeşilden yoksun olan ilçemizi ağaçlandırmayı planlıyoruz. Bunu merkezden dışa doğru yapacağız. İlk olarak TOKİ’nin yakınında ki yaklaşık 100 bin m2 alanı ağaçlandırmayı planlıyoruz. Bu nedenle şu anda ağaçların dikilmesi için çukurlarımız açılmış durumda. Allah razı olsun ilçemizin hayırsever vatandaşları gerek maddi gerekse manevi açıdan derneğimize sonsuz destek veriyorlar. Bu bölgeye ayrıca yapay bir gölet ve TOKİ’de yaşayan vatandaşlarımızın faydalanabilmesi için bir futbol sahası yapmayı planlıyoruz. Tabi ki öncelik olarak ağaçlandırma çalışmamız daha ön plandadır. Bu bölgeye yetişebilecek fidanlar dikeceğiz. Bizim tek istediğimiz bütün kurum ve vatandaşlarımızın derneğimizin ciddi olduğunun farkına varmaları. Derneğimize bu zaman kadar destek olan kurum ve vatandaşlara teşekkür ederiz” dedi.

İbrahim Koyuncu'dan tel örgü sözü

 

Çalışmaları inceleyen isimlerden birisi de İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Koyuncu oldu. Koyuncu,” Ağaçlandırılacak bölge hem yerleşim alanına yakın, hemde verimli bir arazi. İlçemizin yararına olan her türlü çalışmaya biz de kayıtsız kalamayız. Burada ciddi çalışmanın olduğu bir gerçek. Bizde ağaçlandırılan bölgenin tel örgü ile çevrilmesi için çalışma başlatacağız.” Dedi.

                                                    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum