AGD Başkanı Salih Turhan, “Çocuklarımız bizim gölgelerimizdir”

AGD Başkanı Salih Turhan, “Çocuklarımız bizim gölgelerimizdir”

AGD–MGV Genel Başkanı Salih Turhan, “Yaptığımız çalışmalarda ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ düsturunu benimsemiş nesil yetiştirme hedefimiz var. Müslümanlık, güzel ahlak üzere yaşamaktır” diyerek AGD’nin çalışmalarının neden önemli olduğuna vurgu yaptı.

Önce Ahlak ve Maneviyat’ düsturuyla yıllardır gençlerimiz ve çocuklarımız için çalışan Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) her yıl yaz aylarında öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği ‘Yaz Etkinlikleri’ bu yıl dijital ortama taşındı. Koronavirüs salgınına karşı tedbir amacıyla sanal ortamdan yürütülecek olan AGD’nin ‘E-Yaz Etkinlikleri’, 6 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. E-Yaz etkinliğinin detaylarını Millî Gazete’ye anlatan AGD – MGV Genel Başkanı Salih Turhan, “Yaptığımız çalışmalarda ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ düsturunu benimsemiş nesil yetiştirme hedefimiz var. Müslümanlık, güzel ahlak üzere yaşamaktır” diyerek AGD’nin çalışmalarının neden önemli olduğuna dikkat çekti.

“EĞRİ AĞACIN DOĞRU GÖLGESİ OLMAZ”

Sayın Turhan AGD’nin her yıl düzenlemiş olduğu yaz etkinliklerinin hedefi nedir?

Ahlak, kişinin kendi için istediğini kardeşi için de istemesidir, kişinin kendi için istemediğini kardeşi için de istememesidir. İmam Gazali der ki; ‘Eğri ağacın doğru gölgesi olmaz.’ Yani netice itibarıyla bizim çocuklarımız, bizim gölgelerimizdir. Eğer biz düzgün olursak çocuklarımız da düzgün olur. Eğer bizde yamukluk, bir eğrilik varsa, o eğrilikten doğru bir gölge beklememiz doğru olmaz. Müslüman bir ailede ebeveynlerin görevi güzel ahlaklı nesiller yetiştirmektir. Ahlak, kişinin yeryüzünde ne varsa öncelikle hepsini bir emanet olarak görmesidir. Yaz etkinliklerimizde hedefimiz bütün bu emanetlerin hakkını gözeten nesiller yetiştirebilmektir.

“YAZ ETKİNLİKLERİ BİRÇOK GENCİN YETİŞMESİNE VESİLE OLDU”

Geleneksel hale gelen yaz etkinlikleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Milli Gençlik Vakfı’ndan-Anadolu Gençlik Derneği’ne yaz dönemlerinin bir markası olan yaz etkinlikleri, birçok gencimizin yetişmesine vesile olan bir etkinliktir. Bu etkinliklerde öğrencilerimiz dost ve anı biriktirmiş, bireysel gelişimlerini ilerletmiş, toplumsal alan da insanlığa nasıl faydalı olabileceklerini öğrenmişlerdir. Bu yıl bütün insanlar için farklı toplumsal olaylar gelişti. Pandemiden dolayı öğrencilerimiz evlerine kapanmak zorunda kaldı, sıkıldılar, belki umutsuzluğa kapıldılar. Karnelerini aldılar ve yaz dönemi başladı. Covid- 19 maalesef devam ediyor, biz bu aradan dolayı öğrencilerimizle kucaklaşmanın hayalini kurarken, yaz döneminde de tedbir almamız gerektiği için E-Yaz Etkinlikleri eğitim ve etkinlik programıyla öğrencilerimizle bulaşabilecek bir dijital ortam hazırladık.

“DİJİTAL SINIFLARDA ÖĞRENCİLERİMİZLE DERSLER YAPACAĞIZ”

Peki, E-Yaz Etkinliği’nin detaylarını anlatabilir misiniz?

‘e-yazetkinlikleri.com’ adresinden ortaokul öğrencilerimiz sistemimize kayıt oluyor, temsilciliklerimiz öğrencilerimizle irtibata geçiyor ve tanışıyor, 15 kişilik dijital sınıflar oluşturup, sınıflarımızla birebir ilgilenecek eğitimcilerimizi tanımlıyoruz. Öğrencilerimiz bilgi seviyesine göre ilmihal, akaid, adab-ı muaşeret, örnek şahsiyetler vb. derslerin olduğu videolara ve dokümanlara ulaşabilecek, dersi daha iyi anlamak için testler çözebilecek ve haftada 3 gün 45 dk. eğitimcisiyle ve sınıfındaki arkadaşlarıyla beraber videoda izlediği derslerle alakalı akıllarına takılan sorulara cevap bulup, derslerin tahlilini yapabilecekler.

“Kur’an-ı Kerim Eğitimleri Dijital Ortamda Birebir Yapılacak”

Yaz tatili denilince öğrenciler için Kur’an-ı Kerim eğitimi de akıllara geliyor. E-Yaz Faaliyetlerinde  Kur’an-ı Kerim eğitimi nasıl olacak?

Kur’an-ı Kerim’i okumayı bilmeyen öğrencilerimize Kur’an harflerini daha iyi öğrenmeleri için videolar sunacağız, öğrencimiz videoları izledikten sonra eğitimcisiyle birebir ve karşılıklı Kur’an-ı Kerim dersleri yapabilecek. Kur’an-ı Kerim okumayı bilen kardeşlerimiz, eğitimcisiyle birebir derslerini, sure ezberlerini verebilecekler.

“DERSLERLE BERABER ETKİNLİKLER DE OLACAK”

AGD’nin düzenlediği her yaz etkinliğinde sadece eğitim yoktu, eğlence içerikli aktiviteler de vardı. E-Yaz Etkinlikleri’nde öğrenciler nasıl aktivitelerle karşılaşacak?

6 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında belirlediğimiz eğitim sürecinde öğrencilerimiz dini eğitimlerinin yanında, ezgiler, akıl oyunları, robotik kodlama ve haftalık sürpriz konukların katılımıyla eğlenceli buluşmalar planladık.

“BU YAZ VELİLERİMİZ İÇİN DE FARKLI BİR YAZ OLACAK”

E-Yaz Etkinlikleri kapsamında anne ve babalara yönelik çalışmalar da olacak mı?

Öğrencilerimiz sistemde eğitim ve etkinlik faaliyetlerine devam ederken, velilerimiz de evlatlarını takip edebilecek, derslerdeki başarısını görebilecek ve velilerimize özel hazırladığımız eğitim içeriklerine ulaşabilecekler. E-Yaz Etkinlikleri’nin sonunda her öğrencimize E-Sertifika vereceğiz, velilerimize de ilgi ve alakalarından dolayı sertifika vermeyi planlıyoruz.

TÜM ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZİ VE VELİLERİNİ DAVET EDİYORUZ

Son olarak öğrencilere ve ailelerine yaz etkinliğiyle ilgili olarak neler söylemek istersiniz?

E-Yaz Etkinlikleri eğitim ve etkinlik çalışmamız için öğrencilerimizden herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Velilerimizden istirhamımız, etkinlik internet üzerinden gerçekleşeceği için öğrencilerimizin varsa internet sorunlarını çözmeleridir. Öğrencilerimizin, etkinliğimize bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlardan ulaşabileceklerdir. Bizler bütün hazırlıklarımızı yaptık, öğrencilerimizle buluşmanın hayalini kuruyoruz. İnşallah bu yaz dönemi de öğrencilerimiz için değerli bir yaz olacak. merhabahaber

haberfark.net

Bu haber toplam 2515 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim