Aksaray Hayvan Pazarı kapatıdı

Aksaray Hayvan Pazarı kapatıdı
Aksaray Hayvan Pazarı'nın, Şap Hastalığına Karşı 4 Hafta Süreyle Kapatıldığı Bildirildi.

       Tarım İl Müdürü Recep Öztorun, yaptığı açıklamada, 'da şap hastalığına tedbir amaçlı olarak hayvan pazarının geçici süreyle kapatıldığını söyledi.

     Hayvanlarda görülen şap hastalığına karşı Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin 'da denetimlerini arttırdığını, hastalıkla ilgili üreticilerin ve çiftçilerin uyarıldığını belirten Öztorun, 'da hayvan hareketlerinin de denetim altında tutulduğunu ifade etti.

    , , gibi çevre illerde hayvan pazarlarının kapatıldığını, 'da da tedbir amaçlı olarak pazarların kapatılması kararının alındığını diye getiren Öztorun, şunları kaydetti:

     'Yapılan incelemelerde 'da hastalıkla ilgili bir bulguya rastlanmadı. Ekiplerimizin sahada yaptığı inceleme ve denetimler devam ediyor. Vatandaşlarımız hastalıkla ilgili bilgilendirilip hayvanlarda şap hayvan hastalığı ile ilgili bir belirti olması durumunda irtibata geçmeleri isteniyor. yoğun hayvan hareketlerinin olduğu bir bölge yapılan değerlendirmede çevre illerde de böyle bir uygulamaya gidilmesi nedeniyle tedbir amaçlı olarak Hayvan Pazarı'nın 4 hafta süreyle kapatılması kararlaştırıldı.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.