Aksaray protokolü, Tuz Gölü’nde incelemelerde bulundu

Aksaray protokolü, Tuz Gölü’nde incelemelerde bulundu
Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, Aksaray Vali Yardımcıları Turan Soğukoluk ve Mustafa Durak ile Ticaret İl Müdürü Ünal Aksoy’u ilçede ağırladı.

Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, Türkiye’nin en önemli doğal alanlarından biri olan Tuz Gölü yerinde incelendi.

Ziyaret, Eskil’in sahip olduğu turizm potansiyelinin daha etkin şekilde değerlendirilmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. Tuz Gölü’nün doğal güzellikleri, eşsiz manzaraları ve ekonomik değeri, sürdürülebilir turizm anlayışı çerçevesinde ele alındı.

Yapılan görüşmelerde, Tuz Gölü çevresinde uygulanabilecek projeler, çevre koruma önlemleri ve tanıtım stratejileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Amaç, hem doğanın korunması hem de bölgenin turizm gelirlerinin artırılması olarak öne çıktı.

Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Vali Yardımcılarımız Turan Soğukoluk ve Mustafa Durak ile Ticaret İl Müdürümüz Ünal Aksoy’u ilçemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Tuz Gölü gibi eşsiz bir doğal mirası birlikte ziyaret ederek, bölgemizin turizmde hak ettiği konuma ulaşması için yapılabilecek çalışmaları değerlendirdik. Kamu kurumlarımızla iş birliği içinde, Eskil’in ve Tuz Gölü’nün tanıtımı adına projelerimizi sürdüreceğiz. Nazik ziyaretleri için tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.”

Tuz Gölü, Türkiye’nin tuz ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamanın yanı sıra, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Eskil sınırları içerisinde yer alan bu değerli alanın, koruma-kullanma dengesi gözetilerek turizme kazandırılması, bölge halkı için de ekonomik fırsatlar sunması açısından büyük önem taşıyor.

Ziyaret, Eskil’in doğa turizmindeki rolünün güçlendirilmesi, çevresel farkındalığın artırılması ve sürdürülebilir tanıtım çalışmalarının başlatılması adına umut verici bir gelişme olarak öne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum