Aksaray Üniversitesi marka oluyor

Aksaray Üniversitesi marka oluyor
Aksaray Üniversitesi kısa sürede büyük mesafe kat etti. Yıllardır faaliyet gösteren Niğde Üniversitesinde şu anda yaklaşık 18 bin öğrenci varken, Aksaray’da kısa sürede öğrenci sayısı 11 bine yaklaştı.

Düne kadar Aksaray ekonomisinde varlığı ile yokluğu fark edilmeyen Aksaray Üniversitesi son iki yılda büyük bir gelişim içine girdi. Kendi müstakil Üniversitesine 2006 yılında kurulan ve ilk yılları altyapı ve okulların tamamlanmasına ayıran Aksaray Üniversitesi 2008 yılından sonra adeta bir öğrenci patlaması yaşadı. 2008 yılında 3 bin 684 olan öğrenci sayısı 2009 yılında yeni açılan bölümlerle birlikte 6 bin 985’e çıktı. 2010 yılında ise öğrenci sayısı 11 bin sınırına dayandı. 2008 yılı ile 2010 yılı arasındaki öğrenci artış oranı %171 olarak gerçekleşirken öğrencilerin Aksaray ekonomisine yılda yaklaşık 70 milyon lira girdi sağladığı öğrenildi.

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ SAYISINI ARTTIRACAK

Tıp Fakültesi için tüm hazırlıklarını tamamlayan Üniversite rektörlüğü Hacettepe Üniversitesi ile ortaklaşa başlatacağı çalışmaların ardından Doğu Kampüsünü devreye sokacak. Birkaç yıl içinde gerçekleşecek olan bu girişim sonunda ise Aksaray’daki öğrenci sayısının 20 bin üzerine çıkması bekleniyor. Hem öğrenci hem de öğretim görevlisinin yanında Tıp Fakültesine çevreden de her gün binlerce kişinin geleceği düşünüldüğünde Aksaray Üniversitesi Aksaray’ın gelişimdeki en büyük lokomotifi olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.