Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Milli Eğitim Bakanı mı Oluyor?

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Milli Eğitim Bakanı mı Oluyor?

Aksaray'a atandığı ilk günden beri halkla iç içe olması ve çalışkanlığıyla dikkat çeken Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun Milli Eğitim Bakanı olarak atanabileceği öne sürüldü.

 

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, kabine değişikliği hakkında edindiği son kulisleri yazdı. Zeyrek, bugünkü yazısında Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun Milli Eğitim Bakanlığı'na atanabilecek iki isimden birisi olduğunu öne sürdü.

Zeyrek'in yazısı şu şekilde:

"Cumayı cumartesiye bağlayan gece değil ama salıyı çarşambaya bağlayan gece bir kabine değişimi yaşandı. Aldığım üç bilgiden ikisi doğru çıktı" Deniz Zeyrek'in köşe yazısının kabine değişikliği ile ilgili bölümü şöyle:

"16 Nisan 2021 Cuma günü Halk TV'de “Perdenin Önü/Arkası” programındaydık. O gün Ankara'dan İstanbul'a gitmeden önce çok fazla “kabine değişimi” kulisi işitmiştim.

Normalde bu tür kulis bilgilerini (her şey neticede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın aklında ya da iki dudağı arasında olduğu için) köşemde yazmaktan ya da TV'de söylemekten çekinirim.

Ancak bir kaynağım “Mehmet Muş'a ‘Ticaret Bakanı olacaksın, hazırlan' denildi” deyince konunun üzerine gitmek farz oldu. Bu bilgiyi teyit edince de yayında “Kabine değişikliği gündemde, Mehmet Muş'a Ticaret Bakanı olacağı tebliğ edilmiş” cümlesini kurdum.

Mehmet Muş dışında şu bilgiler vardı:

■ “Üç yeni bakan olacak biri milletvekili (Mehmet Muş) ikisi dışarıdan.”

■ “Aile ve Çalışma Bakanlığı ikiye bölünecek. Aile bakanı yine kadın olacak. Çalışma Bakanlığı'na yeni bir isim gelecek.”

■ “Milli Eğitim Bakanı ile Tarım ve Orman Bakanı da değişecek.”

Cumayı cumartesiye bağlayan gece değil ama salıyı çarşambaya bağlayan gece bir kabine değişimi yaşandı. Aldığım üç bilgiden ikisi doğru çıktı.

★★★

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan üç gün gecikmeli görevden alındı, yerine de Mehmet Muş getirildi. Pekcan'ın “dezenfektan skandalı” nedeniyle görevden alındığı yorumları yapıldı ama biraz önce aktardıklarımdan da anlayacağınız üzere, bu bilginin doğru olmadığını söyleyebilirim. Zira Pekcan'ın görevden alınacağı skandal ortaya çıkmadan önce belli olmuştu.

Ziya Selçuk

Yakın zamanda kabinede başka değişimler de bekleniyor.

Örneğin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yerine Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ya da YÖK Başkanı Yekta Saraç gelebilir.

Bekir Pakdemirli

Ayrıca değişecek bakanlar listesinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hep ilk ikide yer alıyor. Eğer milletvekilleri arasından bir bakan atanırsa TBMM Tarım Komisyonu Başkanı ve Kars Milletvekili Prof. Yunus Kılıç, Tarım ve Orman Bakanı olabilir.

Benim kulağıma gelen bilgi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı'nın da değişim potasında olduğu yönünde.

Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da görevi bırakmak istediği söyleniyor ama şahsen Erdoğan'ın salgınla mücadelede gelinen kritik noktada Koca'yı değiştireceğini düşünmüyorum.

gercekgündem

 

Bu haber toplam 2892 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.