Aksaray'a Sulama Projesi Müjdesi

Aksaray'a Sulama Projesi Müjdesi
AK Parti Aksaray İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında kısa adı KOP olan Konya Ovası Projesi kapsamında Aksaray’a yapılacak olan sulama projeleri ihalelerine dair bilgiler verdi.

Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) KOP kapsamında Aksaray’a 4 milyon 200 bin lira ödenek ayırdığını söyleyen İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Eskilde ve Merkezde 3’er, Ortaköy’de ise 1 projenin uygulanacağını, toplamda uygulanacak olan 7 projenin ihalesinin bu yıl gerçekleştirileceğini iletti. Proje kapsamında yapılacak olan işlerin ‘Küçük Ölçekli Sulama İşleri’ olduğunu ileten Fatih Yıldırıcı, yapılacak çalışmaların yeri ve fiyatı hususunda bilgiler verdi.

Bu bilgilere göre çalışmaların yapılacağı bölgeler ve bedelleri şöyle:


- Eskil Güneşli Köyü 2’nci Kısım Yağmurla Sulama Tesisi, bedeli 1 milyon 160 bin lira

- Eskil Mezgitli 2’nci Kısım Yağmurlama Sulama Tesisi, bedeli 390 bin lira.

- Eskil Mezgitli 3’üncü Kısım Yağmurlama Sulama Tesisi, bedeli 1 milyon 500 bin lira.

- Ortaköy Hacı Mahmut Uşağı Köyü Yağmurlama Sulama Tesisi, bedeli 350 bin lira.

- Merkez Karaören Köyü Yağmurlama Sulama Tesisi, bedeli 300 bin lira.

- Merkez Nurgöz Yağmurlama Sulama Tesisi, bedeli 300 bin lira.

- Merkez Karataş Köyü Yağmurlama Sulama Tesisi, bedeli 200 bin lira.

 KOP’tan Aksaray’ın yeterli desteği aldığını ve süreç içerisinde bu projenin kazanımlarının çok daha net biçimde görüleceğini ileten Fatih Yıldırıcı, ilgili ihalelerin bitmesinin ardından sulama sistemlerinin devreye girmesiyle Aksaray tarımının çok daha güzel noktalara geleceğine işaret etti. İlgi çalışma ile yaklaşık 18 bin dekar alanın sulanabilir hale geleceğinin altını çizen Fatih Yıldırıcı, “AK Parti Hükümetimiz Tarımın geliştirilmesi ve bölgelerin potansiyellerinin çok daha yükseklere çıkması için çeşitli çalışmaları başarıyla icra etmektedir. KOP kapsamında Aksaray’ımızda yapılacak olan ihaleler ve kurulacak olan tesisler de bu duruma en iyi örnektir” dedi.

 Aksaray’ın yağmur yağışını az alan bir bölge olduğunu anımsatan ve su noktasında yaşanan sorunların aşılabilmesi için Yağmurlama Sulama Tesislerinin önemli olduğuna değinen Fatih Yıldırıcı, “bu tip projelerle su kaynaklarımız daha verimli kullanılacak aynı zamanda da vahşi sulama ile yapılan sulamadan kaynaklanan su kayıpları da en aza indirilecektir.  Bu proje sayesinde Aksaray’ımızda yaklaşık 18 bin dekar alan sulanabilir hale gelecektir. Bunun Aksaray tarımına ciddi bir katkı sağlayacağı kanaatindeyiz. İnşallah böylesi güzel ve verimli çalışmalarla tarımda Ülke genelinde iyi yerlerde olan Aksaray’ımız çok daha iyi durumlara gelecektir” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum