Aksaray’da acil müdahale planının masa başı tatbikatı yapıldı

Aksaray’da acil müdahale planının masa başı tatbikatı yapıldı

Aksaray'da Valilik ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Müdürlüğü (AFAD) tarafından 2014 yılında başlatılan ve 2015 yılında tamamlanan "Aksaray Müdahale...

Aksaray'da Valilik ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Müdürlüğü (AFAD) tarafından 2014 yılında başlatılan ve 2015 yılında tamamlanan "Aksaray Müdahale Planı'nın masa başı tatbikatı gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Vali Aykut Pekmez, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gazi Demir, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, 112 Acil Yardım Şube Müdürü Can Cansızlar, AFAD Müdürü Cezmi Türkmen, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü başkanları katıldı. Programda katılımcılara yapılan faaliyetler ve acil durum anında yapılacak çalışmalar anlatıldı.

Konuyla ilgili bilgiler veren AFAD Müdürü Cezmi Türkmen, acil müdahale planının 2014 yılında başladığını belirterek, "Aksaray'ımızda 2014 yılında başladığımız ve 2015 yılının ikinci 6 ayında tamamladığımız Aksaray geneli dahil bütün alanlara müdahale edebileceğimiz, Aksaray Müdahale Planımızı hazırlamıştık zaten. Bununla ilgili 15 ayrı kurumumuza gerekli eğitim ve bilgileri verdik. AYDES ile ilgili de yöneticilerine gerekli eğitimleri verdik. Burada müdahale planımızın masa başı tatbikatını yürütüyoruz. Masa başı tatbikatın amacı, biz bunu geçen senede yapmıştık. Hazırladığımız bir plan var. Bu plan afetlerde uygulanacak. Afetlerde de uygulanırken 26 hizmet grubu var. 26 hizmet grubundan sorumlu olarak da 15 kurumumuz var. Bu planlar birbirinden bağımsız olarak çalışan planlar ama koordineli çalışan planlar. Birbirini bağlayan, tetikleyen ve birinin bittiği yerde diğerinin hizmete girdiği bir plan bu. Yaşayan bir plan ve çok kapsamlı bir plan. Bu planı hazırladık ama bu planda nasıl eksikliklerimiz var, ön göremediğimiz konular var mı, bunları görmek için, daha uygulanabilir hale getirmek için bu masa başı tatbikatları yapıyoruz. Bu sene yaptığımız gibi gelecek sene de yapacağız. Dolayısıyla planımızı Aksaray için afetlerde en az zararla atlatmak için elimizden gelen her türlü olguyu, öngörüyü o plan içerisine koyacağız ve diğer hizmet gruplarımız ile birlikte paylaşacağız. Masa başı tatbikatı yaptıktan sonra daha da yerine oturması için 2017 yılında alan tatbikatını yapacağız. Hizmet gruplarımızı alana çıkartacağız ve alanda neler yapıyorlar, hazırlanan senaryoyu nasıl uygulayabiliyoruz onları göreceğiz. Orada da eksikliklerimiz olabilir, onları da tespit edip 2017 yılında planımız yerine oturmuş hazır bir şekilde olacak" dedi.

Aksaray’da acil müdahale planının masa başı tatbikatı yapıldı

Aksaray’da acil müdahale planının masa başı tatbikatı yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1809 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.