Aksaray'da aşırı yağıştan dolayı su baskınları oluşturdu

Aksaray'da aşırı yağıştan dolayı su baskınları oluşturdu

Aksaray’da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Güzelyurt İlçe merkezi ile ilçeye bağlı Selime Beldesi ve Aksaray merkeze bağlı Kargın köyünde dereler taştı, bazı tarım arazileri ile evlerde su baskınları meydana geldi.

Selime'yi ziyaret eden Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu vatandaşlarla görüştü. AFAD Aksaray İl Müdürü Cezmi Türkmen ve diğer ilgililerden bilgi alan Vali Aydoğdu; Güzelyurt ilçe merkezi ve ilçeye bağlı Selime Beldesinde kısa ancak etkili yağan sağanakla beraber ani su baskınlarının meydana geldiğini, bölgeye sevk edilen AFAD  ve diğer birimlerin hemen çalışma başlattığını söyledi. Vali Aydoğdu; yaralanma ve  can kaybının olmadığını, yaşanan afetten olumsuz etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmalarının sabah başlatılacağını belirtti.

DSİ tarafından Melendiz Çayı ve diğer derelerin kontrol edildiğini kaydeden Aydoğdu; beklenen ikinci dalga yağış geçişlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı. AFAD ekiplerinin su baskınlarına maruz kalan evlerin bodrum katlarında su tahliyesi ile ilgili çalışmalarına başladığını kaydeden Aydoğdu; su baskınlarından olumsuz etkilenen vatandaşlarla görüşerek geçmiş olsun dileğinde bulundu.   haberfark.net

Bu haber toplam 1022 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.