Aksaray’da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Aksaray’da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gazilere ve şehit ailelerine teslim edilmek üzere 81 ilde eş zamanlı Devlet Övünç Madalyası ve Berat’ı tevcih töreni düzenlendi.

Aksaray Valiliğine gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, 30 Ekim 2016 tarihinde Hakkari/Çukurca Güvendağ bölgesinde terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada yaralanıp sağ gözünü kaybederek Gazi olan Asım Yiğit’e Aksaray Vali Ali Mantı tarafından Valilik Makamında düzenlenen törenle takdim edildi.

Törene Gazi Asım Yiğit’in eşi Hanife, Annesi Seda, Babası Ümit Yaşar Yiğit ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk katıldı.

Törende Vali Ali Mantı Gazi Asım Yiğit’e Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’nı takdim etti. Vali Ali Mantı burada yaptığı açıklamada; vatan ve millet savunmasında canlarını veren şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek gazilere hayırlı ömür geçirmelerini temenni etti.

Türk Milletinin yıllardır vatanının canıyla, kanıyla savunduğunu ifade eden Vali Ali Mantı: “Bundan sonrada ülkemizdeki tüm gençlerimiz, tüm milletimiz, topyekûn vatan millet,  din, namus söz konusu olduğu zaman canını hiç çekinmeden seve seve verecektir. Ülkemiz ilelebet var olacaktır. Gazimize devlet övünç madalya ve beratını vermekten mutluluk duyuyoruz. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki yaşamında ailesi ile birlikte hayırlı mutlu ve sağlık bir ömür diliyorum” dedi.

Gazi Asım Yiğit ise yaptığı açıklamasında “Devlet Övünç Madalyasını bana layık gören Cumhurbaşkanımıza Milli Savunma Bakanımıza ve bakanlar kuruluna çok teşekkür ederim. 30 Ekim 2016 tarihinde Hakkari/Çukurca Güvendağ bölgesinde terör örgütü mensupları ile çıkan sıcak temasta yaralanarak sağ gözümü kaybettim. Her zaman dediğim tek şey var vatan sağ olsun. Her zaman bu prensiple yaşayıp öleceğim. Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin mekânları cennet olsun. Gazi arkadaşlarımıza rabbim şifalar versin” dedi.

Gazi Yiğit’in babası Ümit Yaşar Yiğit ise “Vatan ve bayrak için bir oğlum var gözü feda olmuş, bir oğlum daha var. Vatan sağ olsun.” dedi.

thumbnail_12d865dc-81bc-44ad-aacb-3f085db92cf2.jpgthumbnail_a1dd93f9-4d37-40b3-86a6-c8a07e18150c.jpg

Bu haber toplam 1638 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.