Aksaray'da Tarla Yangını: 500 Dönüm Buğday ve Arpa Kül Oldu
Yayınlanma:
Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı Hacımahmut Köyü Çokyatan Yaylası'nda çıkan tarla yangını, yüzlerce dönüm ekili alanı küle çevirdi.
Edinilen bilgilere göre yangın, saman balya makinesinden çıkan kıvılcımların buğday ve arpa ekili tarlalara sıçraması sonucu başladı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler geniş bir alana yayıldı.
İhbar üzerine bölgeye Aksaray, Ortaköy ve Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinden itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına köylüler de traktörleriyle destek vererek alevlerin daha fazla alana yayılmasını önlemek amacıyla tarlaların etrafını sürdü.
Ekiplerin ve vatandaşların uzun süren müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınırken, yaklaşık 500 dönüm buğday ve arpa ekili tarım arazisinin zarar gördüğü öğrenildi.
Yangının çıkışına ilişkin inceleme başlatıldı.
Foto-Haber: Erkan Altuntaş

Tarım-Hayvancılık
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.