Aksaray’da Toprak Analiz Laboratuarı Çalışmalarını Sürdürüyor

Aksaray’da Toprak Analiz Laboratuarı Çalışmalarını Sürdürüyor

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ziraat Odası tarafından çiftçilere hizmet veren Toprak Analiz Laboratuarının tüm hızıyla çalışmalarına devam ettiğini söyledi.Toprak analizinin çok önemli oldu...

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ziraat Odası tarafından çiftçilere hizmet veren Toprak Analiz Laboratuarının tüm hızıyla çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Toprak analizinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Koçak, “Toprak analizinin amacı, toprakta bulunan bitki besin maddesi miktarlarının belirlenmesi ve o toprakta yetiştirilecek bitkinin gübre cinsinin ve miktarlarının tespit edilmesidir. Toprak analizi maliyeti düşük ve kaliteli bir tarım için mutlak şarttır. Bitkinin isteği olan gübre cinsini ve miktarını bilmek, en uygun zamanda ve ne şekilde toprağa verilmesini bilmek demek üretici açısından maliyeti düşüren en önemli özelliklerdendir. Toprak analizinin önemi burada vurgulanır, analizi yapılan toprağa ekilecek bitki, gübre miktarı ve cinsi hatta gübreleme şekli analizler sonucu ortaya çıkar” dedi.

Aksaray’da çiftçilerin toprak analizine önem verdiğine dikkat çeken Başkan Koçak, Ziraat Odası olarak 6 kişilik bir ekiple toprak analizi yaptıklarını belirterek, laboratuarda ciddi bir yoğunluk yaşandığını söyledi.

haberfark.net

Bu haber toplam 1695 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.