Akşehir Belediyesi’nden Geçici Tarım İşçilerine Erzak Yardımı

Akşehir Belediyesi’nden Geçici Tarım İşçilerine Erzak Yardımı

Konya’nın Akşehir ilçe Belediyesi, ilçeye çalışmak üzere gelen Suriyeli ve doğu illerinden gelen geçici tarım işçilerine mübarek Ramazan ayı münasebetiyle erzak yardımı yaptı.

Konya’nın Akşehir ilçe Belediyesi, ilçeye çalışmak üzere gelen Suriyeli ve doğu illerinden gelen geçici tarım işçilerine mübarek Ramazan ayı münasebetiyle erzak yardımı yaptı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın bizzat katıldığı erzak dağıtımına, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız da eşlik etti. Yazla Mahallesi’ndeki çadırlarda kalan geçici tarım işçilerini ziyaret eden heyet buradaki tarım işçileri ile sohbet etti. Hazırlanan erzak paketleri Başkan Akkaya tarafından bizzat ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Başkan Akkaya ve ekibine teşekkür eden işçiler kış ayından bu yana Akşehir Belediyesi’nin kendilerine her türlü desteği verdiğini belirterek, bu yardımlar için minnettar olduklarını söylediler.

Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle böyle bir yardımda bulunduklarına vurgu yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Akşehir Belediyesi olarak mübarek Ramazan ayında bin 100 adet çek ve 500 adette gıda paketi dağıttık. Bugünde Suriyeli muhacir kardeşlerimize gıda paketi dağıtıyoruz. Şu anda 70 aileye burada gıda paketi dağıtımı yapılıyor, daha sonra diğer mahallelerimizde geçici tarım işçileri içinde bu dağıtım devam edecek. Geçmiş yıllarda da bu yardımlarımızı sürdürmüştük, ayrıca parasal yardım ve kıyafet yardımlarımızı da sürdürüyoruz. Onlara gurbette yalnızlık hissettirmemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Peygamber Efendimizden bize intikal eden Ensar görevimizi üstlenmeye gayret ediyoruz. Allah inşallah onların buradaki çalışmalarını kolay kılsın ve biran önce memleketlerindeki sıkıntılarının sona ererek memleketlerine dönmelerini nasip eylesin. Yazlalı hemşehrilerimiz ve arazi sahiplerimizde onlara her türlü kolaylığı sağlıyor ve yardımlarını sürdürüyor” diye konuştu.

Yazla Muhtarı Hasan Hüseyin Avcı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’ya Suriyeli tarım İşçilerine yaptığı yardımlar için teşekkür etti.

AK Parti Yazla Mahallesi Temsilcisi Mustafa Yılmaz’da, Yazla halkı olarak gerekli yardımları yapmaya çalıştıklarını, yetişemedikleri noktada ise Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın kendilerine bir telefon kadar yakın olduğunu belirterek, yaptığı tüm yardımlar için Başkan Akkaya’ya teşekkür etti.

Suriyeli Tarım işçileri adına konuşan işçi başı da Akşehir Belediyesi’ne, AK Parti İlçe Teşkilatına, jandarmaya ve Yazla halkına teşekkür ederek, ‘Ne gerekiyorsa bizlere her türlü yardımı yapıyorlar’ dedi.

Akşehir Belediyesi tarafından yapılan Ramazan erzakı yardımının ilçenin diğer mahallelerindeki geçici tarım işçilerinin bulunduğu alanlarda da devam edeceği bildirildi.

haberfark.net

Bu haber toplam 1110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.