Akşehir Belediyesinden yatırım değerlendirme toplantısı

Akşehir Belediyesinden yatırım değerlendirme toplantısı

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, Konya Belediyeler Birliği işbirliği ile yatırım değerlendirme, istişare, mevzuat bilgilendirme ve motivasyon toplantısı...

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, Konya Belediyeler Birliği işbirliği ile yatırım değerlendirme, istişare, mevzuat bilgilendirme ve motivasyon toplantısı programı gerçekleştirdi.

Programda; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından 2014 - 2018 yılları arasında gerçekleştirilen yatırımlar, hizmetler ve yapılacak yatırımlarla ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Başkan Akkaya, sunumunda 4 yıldır Akşehir'de gerçekleştirilen Akşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlıkların yatırım ve hizmetleri ile değerlendirme yaparken; sokak sağlıklaştırma çalışmaları, kültür ve turizm faaliyetleri, sosyal belediyecilik, ilçe genelinde yapılan tarihi eserlerin restorasyonu, kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları, yol çalışmaları, çevre düzenlemeleri, imar ve şehircilik çalışmaları, yeni park alanları ve mevcut parklara yapılan yenilemeler, eğitime ve spora verilen katkılar, temizlik çalışmaları, engelli vatandaşlara yönelik yapılan hizmet ve yatırımlar, ailelere ve hanımlara yönelik yapılan hizmetler, yeni yapılan Pazar yeri, Dudu Kadın Çarşısı, Meydan Projesi, Fidanlık alanına yapılacak olan Selçuklu Parkı ve mesire alanı, Nasreddin Hoca Mizah Köyü Projesi gibi birçok konuda katılımcılara sinevizyon eşliğinde bilgiler aktardı. 2014 -2018 Yılları arasında Akşehir Belediyesi'nin 59 milyon 150 bin TL, Büyükşehir Belediyesinin 84 milyon TL, bakanlıkların ise 390 milyon 110 bin TL'lik Akşehir'de yatırım ve hizmet yaptığını söyleyen Başkan Akkaya, bu 4 yıllık süreçte Akşehir'de toplam 533 milyon 260 bin TL'lik yatırım yapıldığını belirtti. Başkan Akkaya sunumunun ardından katılımcıların istek, talep ve önerilerini de dinledi.

"Akşehir öyle sıradan bir yer değildir"

Programda; Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Bozdoğan tarafından "Kurumsal Aidiyet ve Biz Bilinci" konulu bir seminer de gerçekleştirildi. Prof. Dr. Recep Bozdoğan; Akşehir'in önemli bir ilçe olduğuna vurgu yaparak, "Akşehir öyle sıradan bir yer değildir. Akşehir Türkiye'nin en önemli ilçelerinden biridir. Hatta o kadar önemlidir ki, İstanbul'dan bir Vali Yardımcısının kaydırılacağı kadar önemli bir ilçedir ve Nasreddin Hoca'nın her ne kadar Sivrihisar doğumlu ise de memlekette kime sorarsan sorun Nasreddin Hoca'yı Akşehir'le özdeşleştirmiştir" dedi.

Kurumsal Aidiyet ve Biz Bilinci hakkında bir sunum yapan Prof. Dr. Bozlağan, dedikodu yapmanın, inatçılığın, şaka yoluyla iğnelemenin, yüz üstü bırakmanın, eleştiriye kapalı olmanın, suçu başkalarında aramanın, tehdit içerikli dil ve üslup kullanmanın yanlış olduğuna vurgu yaparak iş bölümü ve görev dağılımının yapılması, görevin gerektiği şekilde yapılması ve kişinin kendi sorumluluğunu yerine getirmesi gibi davranışların "biz" bilincini oluşturacağını söyledi.

Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk de yaptığı konuşmada, muhtarların önemine dikkat çekerek, "Muhtarlarımız biliyorsunuz yerel yönetimler konseptinde, idari yapılanmamızda adeta vatandaşla devlet arasında bağlantıyı kuran kılcal damarlar konumundaki birimlerimizdir" dedi.

" Biz her zaman "Halka hizmet hakka hizmettir" düsturuyla hareket ediyoruz"

Program sonrası bir değerlendirme yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ise, "Meclis üyelerimizi, kurum personelimizi dönemler halinde bu tür motivasyon eğitimlerine, kişisel ve gelişim eğitimlere, performans eğitimlerine tabi tutmuştuk ve tutmaya da devam ediyoruz. Buraya katılan herkes bir anlamda halka ve hakka hizmet noktasında hizmet üreten kişiler. Biz her zaman "Halka hizmet hakka hizmettir" düsturuyla hareket ediyoruz. Hakka hizmet etmenin, iyi bir kul olmanın, takva sahibi olmanın yolunun halka hizmetten geçtiğini biliyoruz. Bu düsturunu göz ardı etmezsek Allah'ın izniyle güzel hizmetler üretiriz ve insanlar da bizden razı olur, Yüce Mevlamızda bizden razı olur diye düşünüyorum. Ben tekrar bu vesileyle bu programımıza katılan Konya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Sebahattin Esen'e, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Recep Bozdoğan'a teşekkürlerimi iletiyorum. Buraya emek verip gelen, zaman ayıran başta tüm muhtarlarımız olmak üzere tüm katılımcılarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Afyonkarahisar'daki bir otelde gerçekleştirilen programa, Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Belediye Başkan Yardımcıları Yahya Yıldız ve Mevlüt Yiğit, Konya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Sebahattin Esen, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Bozdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, Akşehir Belediyesi Birim Müdürleri, Akşehir Mahalle Muhtarları katıldı.

Akşehir Belediyesinden yatırım değerlendirme toplantısı

Akşehir Belediyesinden yatırım değerlendirme toplantısı

Akşehir Belediyesinden yatırım değerlendirme toplantısı

Akşehir Belediyesinden yatırım değerlendirme toplantısı

Akşehir Belediyesinden yatırım değerlendirme toplantısı

Akşehir Belediyesinden yatırım değerlendirme toplantısı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1263 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.