Akşehir’de Aileler Çocuklarıyla Birlikte Kitap Okudu

Akşehir’de Aileler Çocuklarıyla Birlikte Kitap Okudu

Konya'nın Akşehir ilçesinde uygulanan "Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor" projesi kapsamında " Ailemle Kitap Okuyorum" başlığı altında kitap okuma etkinliği...

Konya'nın Akşehir ilçesinde uygulanan "Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor" projesi kapsamında " Ailemle Kitap Okuyorum" başlığı altında kitap okuma etkinliği yapıldı.

Öğrencilerin aile fertleriyle kaynaşmalarını ve birlikte kitap okumalarını, anne- baba- çocuk ilişkisinde kitap arkadaşlığının önemli bir konuma getirilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte; aileler çocukları ile birlikte kitap okudu. Proje kapsamında; Akşehir genelindeki tüm okullarda üçüncü ders saatinde gerçekleşen etkinlik ile aileler, çocuklarının okullarına gidip sıralarına oturarak çocuklarıyla birlikte bir ders saati kitap okudular. 18 bin 134 öğrencinin bulunduğu Akşehir'de, her tür okul ve ikinci sınıftan itibaren her kademede gerçekleştirilen "Ailemle Kitap Okuyorum" etkinliği çerçevesinde tüm veliler okullara davet edilerek çocuklarının bulunduğu sınıflarda bir ders saati boyunca öğrencilerle birlikte okuma etkinliğine katıldı. Etkinliğe velilerin ilgisi yoğun olurken, Akşehir protokolü de bu etkinliğe destek verdi.

Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu ile Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel de; Akşehir Nimetullah Nahcivani İmam Hatip Ortaokuluna giderek öğrencilerle birlikte kitap okudu. Etkinlik öncesi konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, bu etkinliğin çocukların okuma alışkanlığı kazanmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1213 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.