Akşehir’de Alt Yapı Çalışmaları Başlıyor

Akşehir’de Alt Yapı Çalışmaları Başlıyor

Konya’nın Akşehir ilçesinde atık su arıtma tesisi yapılması ve şehirdeki kanalizasyon hatlarının değişimi ile ilgili çalışmalar başlıyor.

Konya’nın Akşehir ilçesinde atık su arıtma tesisi yapılması ve şehirdeki kanalizasyon hatlarının değişimi ile ilgili çalışmalar başlıyor.

Konu ile ilgili olarak Akşehir’deki yapılacak işlerin ihalesini alan firma yetkilileri, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’yı makamında ziyaret ederek yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Geçtiğimiz Ekim ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından Akşehir kanalizasyon hatlarının değişimi ve atık su arıtma tesisi yapım işinin ihale edildiğinin altını çizen Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, “Bugün itibariyle şantiye kurma çalışmalarına başlanmış durumda. Önümüzdeki günlerde hem müşavir firmanın hem de yapımcı firmanın şantiyeleri orada hizmet vermeye başlayacak, en geç 1 ay içerisinde de kanalizasyon hatlarının kazım işlerine başlanmış olunacak. 2017 yılının sonunda da bu tesis bitmiş olacak ve çalışıyor hale gelecek. Bu yatırım yüzde 90 hibe ile Avrupa Birliği finansı olarak ihale edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımlar Daire Başkanlığı’mızın yönetiminde yürüyecek. Büyükşehir Yasası gereği Büyükşehir Belediyemiz KOSKİ İdaresinin de koordinasyonunda olacak. Yine Akşehir Belediyesi olarak bizde koordinasyonda yer alacağız. Akşehir Belediyesi olarak halkımıza en az rahatsızlık vererek kısa sürede bitmesi adına üzerimize düşen görev neyse yerine getireceğiz. Milletvekilimiz Dr. Mustafa Baloğlu’nun belediye başkanlığı döneminde tabiri caizse tohumları atılan ve 2007 yılında başlayan bu süreç; bugün itibariyle başlayarak sonuçlanacak. Önümüzdeki günlerde de içme sularımızın ihalesinin yapılması için gerek Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğümüz gerekse de Akşehir Belediyesi olarak bizler Bakanlığımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Akşehir’imiz bu sene doğalgaz çalışması akabinde kanalizasyon çalışması, daha sonrasında içme suyu ve yağmur suyu şebeke çalışmasıyla altyapıda yoğun bir çalışma dönemi içine girmiş oluyor. Halkımıza biraz rahatsızlık vermiş olacağız ama bunu en güzel şekilde planlayarak en az rahatsızlıkla inşaat seyrini götürmeye çalışıyoruz. Şimdiden Akşehir halkımızın hoş görüsüne sığındığımızı belirterek, yapımcı firmalara gerekli kolaylığı sağlamalarını rica ediyorum. Eğer biz anlayışlı olur ve gerekli kolaylığı gösterirsek, ilgili kurumlarda güzel bir planlama yaparsa en az rahatsızlıkla bu işler tamamlanmış olacaktır. Yapılacak hizmetlerin halkımıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen başta Milletvekilimiz Dr. Mustafa Baloğlu olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Akşehir’deki atık su arıtma tesisi yapılması ve şehirdeki kanalizasyon hatlarının değişimi işlerinin ihalesini alan firma yetkilileri de Akşehir’de kısa sürede güzel bir çalışmayla en güzel tesis ve hizmeti sağlama konusunda Başkan Akkaya’ya garanti verdiler.

Bu haber toplam 1223 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya