Akşehir’de İmam Hatiplilerden Özel Program

Akşehir’de İmam Hatiplilerden Özel Program

Konya’nın Akşehir ilçesinde I. İmam Hatipliler Programı Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Konya’nın Akşehir ilçesinde I. İmam Hatipliler Programı Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, AKİMMED Başkanı İbrahim Öncel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Şube Müdürleri Mahmut İşcan, İsa Kürşad Ünver, Bilal Eği, okul müdürleri, öğrenciler ve kalabalık bir izleyici kitlesi katıldı.

Akşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nimetullah Nahcivani İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Akif İmam Hatip Ortaokulu, Adsız Sedat Sezgin İmam Hatip Ortaokulu, Doğrugöz Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu ve Çakıllar İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerince ortaklaşa düzenlenen programın açılış konuşmasını Akşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Kencik yaptı. Etkinlikte, AKİMMED Başkanı İbrahim Öncel de bir konuşma yaptı.

Öncel yaptığı konuşmada, ülkemizin geleceğinde sivil toplum kuruluşlarının çok önemli bir yeri olacağına değinerek, “Misyonumuz; sadece ülkemizin değil, yaşadığımız coğrafyamızın ve yeryüzündeki bütün insanlık ufkunu temsil etmektir. AKİMMED olarak imam hatip okullarının her bakımdan gelişmesi, iyileştirilmesi ve hizmet bilinci yönünden öğrenciden öğretmene, idareciden veliye, sivilden resmiye, üniversiteden diyanete kadar ortak müzakere ve istişare ederek, bu zemini oluşturarak kalitemizi ve niteliğimizi artırma yönünde çalışmalar yapmaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerce sunulan skeçler, şiirler ve ilahiler izleyicilerden tam not aldı. Gecede Konya’da yapılan ezan okuma, Arapça metin canlandırma ve hafızlık yarışmalarında dereceye alan öğrencilere de ödülleri verildi.

Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın isteği üzerine ezan okuma yarışmasında il birincisi olan Akşehir İHL öğrencisi Ramazan Kaymak’ın okuduğu ezan izleyicilerce dakikalarca alkışlandı.

haberfark.net

Bu haber toplam 1808 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim