Alçay'dan Kutlu Doğum Mesajı

Alçay'dan Kutlu Doğum Mesajı
Eskil Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 Hilmi YOL

 

ALÇAY mesajında; “Kutlu Doğum Haftası’nı kutlamaktaki gayemiz, Peygamberimiz Hz.Muhammed (sav) getirdiği eşsiz elmas kıymetindeki değerleri, evrensel iyilik ölçülerini tüm insanlığa sunmak; barış, hoşgörü ve kardeşlik ortamı meydana getirmektir.’dedi.

Bu yılki Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının ana teması olarak belirlenen “Merhamet Eğitimi", günümüz insanlığı için önemle üzerinde durulması gereken bir konudur. Çağın getirdiği yoğunluk nedeniyle gittikçe bencilleşen, sosyalliğini yitiren insanlarımız, buna bağlı olarak merhamet duygusunu da büyük ölçüde kaybediyor. Çevremizdeki tüm canlılara hoşgörü ile bakmamızı, onlara saygı göstermemizi, farklı da olsalar hepsinin yaşama hakkının var olduğu bilincine sahip olmamızı sağlayan merhamet duygusu yok olduğunda, insan son derece acımasız olabiliyor. Bu nedenle merhamet duygusunu kalplere yeniden yerleştirmek gerekiyor.

 

Âlemlere rahmet ve insanlığa örnek olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in tüm insanlığa örnek bir şahsiyet olduğunu belirten ALÇAY; ‘Karanlık içerisinde aydınlık, yalan içinde gerçek, yoklukta varlık, zulmet içerisinde umut görebilen ve İslam’ı en güzel şekilde yaşayıp-yaşatan mübarek bir insandır. Nitekim O (sav) gerek ferdi, ailevi ve sosyal hayatı, gerekse söz ve açıklamaları ile insanlığa kıyamete kadar kalıcı bir rehberlik ve örneklik sunmuştur. O’nun sünneti, sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlığın mutluluğuna ve kurtuluşuna ışık tutabilecek kadar parlaktır.

 

Bu vesile ile tüm insanlığa örnek olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in daha iyi anlaşılabilmesi ve insanlığa sunduğu değerlerin yaşanabilmesi ve yaşatılabilmesi için tüm vatandaşlarımızın Kutlu Doğum Haftasını içtenlikle kutluyorum.” Ayrıca Kutlu Doğum Münasebetiyle Belediyemizce vatandaşlarımıza unutulmaz bir gece yaşatmak için 3 Mayıs Salı günü saat 18:00’ da Dünya Kuran Okuma birincisi Selman OKUMUŞ, İlahileriyle yakından tanıdığımız Sedat UÇAN, maneviyat yüklü Kürşat Eren BİLGE ve İstanbul Galata Mevlevi Hanesi Cemaat Topluluğu Sema Gösterisi Çok Amaçlı Düğün Salonumuz da siz Eskillilerle buluşacak. Bu maneviyat yüklü proğrama Bütün İlçe Halkımızı davet ediyorum… dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum