Aman Dikkat! Eskil Ziraat Odası Başakanlığı'ndan Önemli ÇKS Uyarısı

Aman Dikkat! Eskil Ziraat Odası Başakanlığı'ndan Önemli ÇKS Uyarısı

2020 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları ÇKS Yönetmeliği ve Genelgesinde belirtildiği üzere 02 Eylül 2019 tarihinde başlamış olup 30 Haziran 2020 tarihi mesai bitiminde sona erecek.

Eskil Ziraat Odası Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada 2018 yılından itibaren aynı parsele 3'üncü kez aynı ürünün ekilmesi halinde bütün tarımsal desteklerden mahrum kalınacağı belirtilerek, çiftçiler uyarıldı.

Açıklama şu şekilde, "4 Üreticilerimizin Bakanlığımızca uygulamada olan Mazot-Gübre Desteği, Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği, Sertifikalı Tohum Üretimi Desteği, Sertifikalı Fidan/Çilek Fidesi ve Standart Fidan Kullanımı Desteği, İyi Tarım Uygulamaları Desteği, Organik Tarım Desteği, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Hububat- Baklagil Fark Ödemesi Desteği, Küçük Aile İşletme desteği, Yem Bitkileri desteği ve Lisanslı Depoculuk gibi desteklemelerden faydalanabilmeleri için ÇKS'ye kayıtlı olma zorunluluğu bulunmaktadır. Öte yandan 018 üretim yılından başlamak üzere, bir parsele aynı tek yıllık bitki arka arkaya üç kez ekilirse, üçüncü üretim sezonu için destekleme ödemesi yapılamaz. Hükmü gereğince 2018 ve 2019 yıllarında aynı ürünü yetiştirmiş olan ve önümüzdeki yılda aynı parselde aynı ürünü yetiştirmeyi planlayan üreticilerimiz hem mazot/gübre desteğinden hem de varsa fark ödemesi gibi diğer bitkisel üretim desteklerinden faydalanamayacaklardır. 2020 Çiftçi Kayıt Sistesi (ÇKS) dosyaları beyan edilirken bu hususa dikkat edilmesin önemle duyurulur." haberfark.net

Bu haber toplam 2203 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum