Ana Baba Okulu'nda Eğitim Başladı

Ana Baba Okulu'nda Eğitim Başladı
Meram Belediyesi ile Meram Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle organize edilen Ana Baba Okulu’nda ilk eğitim programı bugün gerçekleştirildi.

Meram Belediyesi Konevi Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak verilen kursun ilk oturumuna özellikle bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

Programın başında İhsan Özkaşıkçı İlköğretim Okulu öğrencilerinin, “Yanlış Ana Baba Tutumları” ile ilgili hazırladığı skeç izlendi.

Meram Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Süleyman Hilmi Harmankaya, Ana Baba Okulu’yla etkili ebeveynlik konusunda anne babalara destek olmayı amaçladıklarını belirterek, “Değişen çağın değişen çocuklarına anne babalarımızdan kalma yöntemlerle ulaşmamız mümkün değildir. Çocuklarımızı sağlıklı, mutlu, başarılı ve üretken bireyler olarak yetiştirebilmek için onlara hitap eden doğru yaklaşım tarzını öğrenmeli ve sürekli olarak kendimizi geliştirmeliyiz” dedi.

Belediye olarak eğitim faaliyetlerine verdikleri öneme dikkat çeken Meram Beleyesi Başkan Vekili İhsan Kılınçarslan ise şöyle konuştu: “Dün Belediyemiz ve TEMA işbirliğiyle kendileri de birer fidan olan çocuklarımız 5 bin fidanı toprakla buluşturdu. Bugün başlayan Ana Baba Okulu’nda ise bu fidanların yetişmelerinde ana babaların daha donanımlı olmaları için bir eğitim süreci başladı. Hayırlı olmasını diliyorum.”

Eğitimin doğumdan ölüme kadar devam eden bir süreç olduğunu belirten Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise, “Çocuklarımızın eğitimini anne babalar ve eğitimciler birlikte paylaşmalıyız. Bu eğitim süreci bir bütün olduğunda daha başarılı çocuklar yetiştirebiliriz. Belediyelerimizin fiziki yapıların iyileştirilmesi yanında sosyal sorumluluk ve eğitim projelerinde de bulunması ülkemiz adına geleceğe umutla bakmamız için bizleri daha çok heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Protokol konuşmalarından sonra Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Yılmaz, “Ana Baba Tutumları” konusunda sunum yaptı.

Çocuk Yetiştirmede Babanın Faktörü

Sunumunda çocuk eğitimine ilişkin temel bakış açısını açıklayan Yılmaz, çocuk yetiştirmede sevgi ve disiplinin çok iyi ayarlanması gerektiğine dikkat çekti.

“Bir çocukta başarısızlık, uyumsuzluk gibi problemler varsa önce babasının çocuğuyla olan ilgisine bakmak lazım” diyen Doç. Dr. Yılmaz, şöyle konuştu: “Babasıyla yeterince vakit geçiremeyen, babalarının vakit ayırıp konuşmadığı ve ilgilenmediği çocuklar inanın potansiyel tehlike altındadır. Babaların, eve ekmek getiren kişi olmanın ötesinde çocuklarının psikolojik ve sosyal ihtiyaçları ile ilgilenen, onlarla zaman geçiren kişiler olması çok çok önemlidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.