Arıcılık Kursu Yeni İş İmkânları Sunuyor

Arıcılık Kursu Yeni İş İmkânları Sunuyor
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde 2007 yılından bu yana verilen Arıcılık kursu büyük ilgi görüyor. Modern arıcılık faaliyetlerinin anlatıldığı kurslardan mezun olanlar yeni bir iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor

         Toplumun her kesimine yönelik 100’den fazla branşta hizmetlerini sürdüren KOMEK’te tarım sektörünü ilgilendiren kurslar büyük ilgi görüyor.

Geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirilen organik sebzecilik ve meyvecilik kursları tarım sektöründe bilincin ve üretimin artmasına katkı sağlarken; 2007 yılından bu yana verilen arıcılık kursuna da ilgi her geçen gün artıyor.

Uzman öğretmenler tarafından verilen ve bugüne kadar 460 kişinin katıldığı kurslar, teorik ve pratik olarak gerçekleştiriliyor. Mezun olan kursiyerlerin çoğunun kovan alarak arıcılıkla geçimlerini sağlamaya başladığı kursta; arıcılığın amacı, maddi faydaları, alınan ürünlerin çeşidi ve içerikleri, arıların çeşitleri ve yaşamları, kovanların yapısı, arıların insan hayatındaki önemi anlatılıyor.

Verilen eğitimlerin ardından tekniğine uygun, bilinçli üretim yapmayı öğrenen kursiyerler, sağlıklı, kaliteli ve daha fazla üretim yaparak yeni bir iş sahibi oluyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.