Asker Uğurlamalarına Dikkat!

Asker Uğurlamalarına Dikkat!

Bütün uyarılara ve korona virüs endişesine rağmen hafta sonu asker uğurlama törenlerinde de bundan önce yaşananlardan ders çıkarılmadı.

Haziran celp döneminde silah altına alınacak yüzlerce genç, Konya'dan hafta sonu uğurlandı. Son olarak korona virüs sürecinde Konya Otogarı'nda yapılan asker uğurlama törenininde asker uğurlaması için yüzlerce kişi şehirler arası otobüs terminaline akın etmişti. Halaylar tutulup, meşaleler yakarak hiçbir önlem alınmadan asker uğurlaması yapılmıştı.

Bu olayın hemen ardından İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen yazıda, toplu asker uğurlama törenlerine geçici süreyle izin verilmemesi istenmişti. Bu hafta sonu askere giden gençler için yasaktan dolayı tören ve eğlence  düzenlenmedi. Kapı önlerinde, mahallelerde kısacası açık alanlarda çetnevirler yapılamadı. Tüm bu yasaklara rağmen kural tanımayanlar da yine oldu. Can güvenliğini ve trafiği tehlikeye atanlar da yine eksik olmadı. Yeni İstanbul Yolu Caddesi üzerinde özellikle  Cumartesi günü akşam saatlerinde bazı gruplar tarafından konvoylar oluşturuldu. Korna sesleri, vatandaşı rahatsız etti. Konvoya katılan araçların bazılarının camlarından gençler çıkarak, ölüme davetiye çıkardı. Konvoya katılan gençlerin büyük bir kısmının yine maskesiz olduğu gözlemlendi. Şehrin bazı noktalarında ise silah altına alınacak askerler için havai fişekler atıldı. 

MUHARREM DURSUN merhabahaber.com

haberfark.net

Bu haber toplam 1491 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya