Aslantepe'deki protestoya ilk tepki: Daha anlaşma yapmadık!

Aslantepe'deki protestoya ilk tepki: Daha anlaşma yapmadık!

Başbakan Erdoğan İstanbul'daki toplu açılış töreninde dün akşam yaşanan protestolarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul trafiğine nefes aldırmanın mücadelesini veriyoruz. İşte bugün de 282.5 milyon TL bedelle yapılan 28 yeni kavşağı İstanbul'un hizmetine alıyoruz. Raylı sistemde inşaatlar devam ediyor. Hacıosman-4. Levent arasındaki yeni metro hattımız 8120 metre uzunluğunda, bunun 5500 metresini, 30 Ocak 2009'da açmıştık. Şimdi sadece Daruşşafaka ve Hacıosman arası kaldı onun da inşaatını Aralık ayında bitirdik ve bu  ay testlere başlıyoruz.

 Talimatımla Seyrantepe Stadı'na bir istasyon eklendi.

 Ben burada yuhlama olacağına inanmıyorum çünkü sizin ferasetinize inanıyorum. Ama bir gerçeğinde bilinmesini istiyorum. Biz hiçbir zaman ülkemizde ayrımcılıktan yana olmadık olmayacağız.

 Biz Galatasaray gibi güzide bir kulübümüzün, adeta belli bir yere sıkışmış olan, muhteşem bir tesise kavuşmasını gelen talep üzerine yerine getirdik. Merhum Özhan Canaydın bana bu talebi getirdiği zaman olumlu karşıladım.

 İhaleyi ilk alan firma bu işi götüremedi. Biz ne olursa olsun TOKİ olarak bitireceğiz dedik.

Birileri çıkıyor Seyrantepe Stadı'nda, burada şunun şunun emeği var diyor. Seyrantepe Stadı'nın A'dan Z'ye yatırımında, Galatasaray Kulübünün bir Allah kuruşu yoktur. Tamamıyla bu tesis TOKİ tarafından yapılmıştır ve Galatasaray Kulübümüzün de kullanma hakkı olarak kendisine tahsis edilmiştir.

Şimdi burada ben farklı bir kulübe, devlet bakanım farklı bir kulübe gönül vermiş olabilir. Ama bunların hepsini biz bir kenara koyduk. Niye? Çünkü Galatasaray bizim beynelminel bir kulübümüz ve ülkemizi uluslar arası futbolda tanıtmış bir kulübümüz. Buna böyle bir yer yakışır dedik.

Dün akşam resmi açılışı yapacağız. Tüm oradaki olumsuzluklar sahiplerinindir. Galatasaray camiamızı tenzih ediyorum. Onlarda rahatsız olmuştur. Bizim de üzüntümüz budur. Sadece 310 trilyonluk yatırımla kalmadık, bunun yanında gerek metre gerekse oradaki kavşak düzenlemesiyle birlikte, oradaki yatırımın toplam bedeli 600 trilyonu bulmuştur. Herhalde böyle bir yatırımın karşılığı bu olmamalıydı diye düşünüyorum. Ama biz ne diyoruz. At denize balık bilmezse halik bilir.

Bu haber toplam 1134 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.