Atıl Vaziyetten Ekonomiye

Atıl Vaziyetten Ekonomiye
Eskil'de atıl vaziyette bulunan belediyeye ait un fabrikası binası, işadamı Raşit Oğuz tarafından ihale ile tutulmasının ardından yenilenmeye başladı.

Hilmi YOL

Belediyeye ait un fabrikası binasını kiralayan işadamı Raşit Oğuz, Süt fabrikası yapmayı planladığı fabrikanın binasının çalışmalarına başladı.

Edinilen bilgiye göre 2011 yılının ilk baharında fabrikanın üretime geçeceği öğrenildi.

Çeşitli siyasi sebeplerden dolayı atıl vaziyete gelen eski binanın şimdi ki halini gören vatandaşlar yapılacak fabrikanın ilçe ekonomisine büyük katkısı olacağını düşündüklerini ifade ettiler.

 İlçemize bu tür yatırım yapmayı planlayan işadamlarına sahip çıkılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, böyle bir girişimde bulunan Oğuz'a teşekkür ettiler.

Binada ki tadilat çalışmalarını yerinde inceleyen eskilde yeniliklerin öncüsü başralı iş adamı Raşit Oğuz yaptığı açıklamada,” İlçemiz merkezinde bulunan ve atıl durumda olan fabrika binasının canlandırılması gerekiyordu. Biz firma olarak buna talip olduk. İlk zamanlar olmaz deselerde biz fedakarlık göstererek,  fabrikayı çalışır vaziyete getirme yolunda çalışmalar başlattık. Bizim tek arzumuz buradaki fabrikanın işler hale getirilerek insanlara ekmek kapısı açılması, aynı zamanda ilçe ekonomisine katkıda bulunması. Şu anda atıl vaziyette olan binanın restorasyon çalışmaları başladı. Bina tamamlanıp süt fabrikası işler hale gelince burada onlarca kişi çalışacak ve evine ekmek parası götürecek. O zaman biz hedefimize ulaşmışız demektir. Bu süre içerisinde bize teknik destek veren Eskil Belediyesi'ne ve Eskil halkına sonsuz şükranlarımı sunarım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum