ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin’in çağrısı cevap buldu

ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin’in çağrısı cevap buldu

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fatih Tekin’in geçtiğimiz yıl içerisinde Kayseri Ticaret Odasının ev sahipliğinde düzenlenen ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ...

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fatih Tekin’in geçtiğimiz yıl içerisinde Kayseri Ticaret Odasının ev sahipliğinde düzenlenen ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun önderliğinde gerçekleştirilen toplantıda dile getirmiş olduğu beyaz eşya ve mobilya sektöründeki taksitlendirme çağrısı cevap buldu.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kredi kartı taksit sınırlandırmasında düzenlemeye giderek, taksit sayısını mobilya alımlarında on iki aydan on sekiz aya, elektronik eşya alımlarında üç aydan altı aya çıkardı.
Beyaz eşya ve mobilya sektöründe taksitlendirmenin uzatılmasının sektöre ciddi katkı sağlayacağını dile getiren Meclis Başkanı Fatih Tekin, BDDK tarafından alınan bu kararın son derece yerinde olduğunu dile getirerek yetkililere teşekkür etti.
Kurum tarafından yapılan açıklama da; “ Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 12/06/2019 tarihli ve 8385 sayılı kararı ile Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26'ncı maddesinin yedinci fıkrası uyarınca, 11/01/2019 tarihli ve 8198 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin; mobilya alımlarında on iki aydan on sekiz aya, elektronik eşya alımlarında üç aydan altı aya, fiyatı 3 bin 500 Türk Lirası'na kadar olan televizyon alımlarında dokuz aydan on iki aya, havayolları ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda dokuz aydan on iki aya, vergi ödemelerinde dokuz aydan on iki aya, elektrikli eşya alımlarında on iki aydan on sekiz aya, kurumsal kredi kartlarındaki genel taksit sınırının ise on iki aydan on sekiz aya çıkarılmasına karar verilmiştir. “Denildi. 
Meclis Başkanı Fatih Tekin’in sektörün geleceğine yönelik olarak yaptığı bu çağrının sonuca ulaşması sektör temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılanırken, yapılan düzenlemenin Beyaz Eşya ve mobilya sektörüne canlılık getireceği işletmeciler tarafından dile getirildi.

Bu haber toplam 1083 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.