ATSO Yönetim Kurulu üyelerinden Almanya’daki Aksaraylı firmalara ziyaret

ATSO Yönetim Kurulu üyelerinden Almanya’daki Aksaraylı firmalara ziyaret

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak ve Yönetim Kurulu Üyesi Ediz Çınar, Almanya’nın Solingen ve Köln Kentinde faaliyet gösteren Aksaraylı iş adamlarını ziyaret etti.

Aksaraylı vatandaşlarımızın Almanya’da sektörlerinde başarı yazdıklarını ve onlarca Türk vatandaşımıza istihdam olanağı sağladıklarını belirten, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ediz Çınar, yaptığı açıklamada; “Dünya’da en çok Türk Kardeşimizin bulunduğu ülke konumunda olan ve aynı zamanda da en çok Aksaraylı hemşerimizin yaşadığı ülkesi Almanya’da, 2 Aksaraylı kardeşimizin kurduğu firmaları ziyaret ederek hasbihal ederken, Ülkedeki ticaret ve alanlarındaki sektör başarılarını dinleme imkânı bulduk.

Almanya gibi ticaretin en fazla ve yoğun olduğu ülkede, öyle güzel çalışmalar yapıldığını gördük ki firmalarımız ile gurur duyduk. Yaklaşık olarak 15 yıldır özel sektörde faaliyet gösteren firmalarımız bölgelerinde de bilinen ve en fazla tercih edilen markalar olmuşlardır.

Bir hemşerimiz, Oto Alım ve Satım işinde marka olarak Türk kardeşlerimizi Almanya’nın Solingen kentinde açtıkları firma ile çalıştırmaktadır. Köln Kentinde ise Nakliye ve Lojistik üzerine marka olan diğer Aksaraylı kardeşlerimizin açtığı firma ise onlarca kişiye iş imkânı sağlamıştır.

Almanya’da Türk kardeşlerimizin özelliklede Aksaraylı hemşerilerimizin birbirlerine olan bağlılığın neticesinde ticaretlerinde büyük atılımlar yapabildiklerine şahit olduk. Ülkemizin şu an içinde bulundu ekonomi göz önüne alırsak üretim ve birlikteliğin olması ile bu durumların son bulacağı kanaatindeyiz.

İnşallah Avrupa’da birçok hemşerimiz daha çok yatırım sahibi olabilirler. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak kendilerini Aksaray’a yatırım yapmaları noktasında çağrıda bulunduk inşallah onlarda ilerleyen dönemlerde Aksaray’a yatırım yapacaklardır” Dedi.

almanya-ziysret-(1).jpgalmanya-ziysret-(2).jpgthumbnail_almanya-ziysret-(1).jpg

Bu haber toplam 1426 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.