ATSO’dan Almanya’ya staj köprüsü

ATSO’dan Almanya’ya staj köprüsü

Erasmus yükseköğretim programı, 2017 yılı dönemi yükseköğretim öğrenci ve personel hareketliliği konsorsiyum projesi kapsamında,

Ahiler Staj Konsorsiyumu projesi iştirakçisi olan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Hacettepe Üniversitesi, TOBB ETÜ , Aksaray Üniversitesi ,Hacıbektaş Veli  Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ,TED Üniversitesi  mühendislik bölümlerinde okuyan öğrencilerin , AB ülkelerinde staj imkanı yaratmak  üzere Almanya’da temaslarda bulunuldu.

Proje kapsamında yapılan seyahate Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Meclis Üyesi Murat Koyuncu, Genel Sekreter Murat Yılmaz ve Aksaray Üniversitesinden Uğur Koyuncu katılım sağladı.

Staj Köprüsünün oluşturulması için görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Bakanı Cüneyt Göktaş, yaptığı açıklama da; “ Erasmus yükseköğretim projesi kapsamında yaptığımız Almanya ziyaretinde ilk olarak Hannover şehrinde yaşayan Aksaraylı iş adamı Şahin BÜLBÜL ile görüşerek ve proje hakkında bilgi alıverişinde bulunduk ve kendileri ile  staj yeri konusunda sözleşme imza ettik.

Aksaray Heyeti olarak sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Hannover Ticari Ataşeliğini ziyaret ettik ve hemşerimiz Sosyal Hizmet Uzmanı Ramazan Eroğlu ile proje hususları değerlendirerek kendisinin desteği aldık ve son olarak da Hannover MÜSİAD şubesi Başkanı Asalettin TOKLU ve yönetim kurulu üyeleri ile hasbihâl edilerek proje anlatılarak desteklerini istedik.

Seyahatimizin ikinci durağı olan Köthen şehrinde bulunan hemşerimiz Ali Dede Gönen ile görüşme gerçekleştirdik.  Projemize desteklerini sonuna kadar vereceğini dile getiren sayın Gönen ile staj yeri konusunda sözleşme imza ettik. Ardından Frankfurt şehrinde hemşerimiz Mehmet Çınar ve Enes Çınar ziyaret edilerek projemize desteklerini aldık.

Bu proje ile üniversitemizin yaz döneminde Almanya’da staj imkânı bulamayan öğrencilerimize staj imkânı yaratılarak çocuklarımızın AB ülkelerinde iş deneyimi yaşamalarının yolu açılmıştır. Bu konuda projemize destek veren ve misafir eden, Hemşerimiz Şahin Bülbül, Ali Dede Gönen , Ramazan Eroğlu , Mehmet Çınar , Enes Çınar , Asalettin Toklu ve yönetim Kurulu üyelerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eder , projenin ülkemiz ,şehrimiz ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ederiz. ”Dedi.

Bu haber toplam 2093 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.