Azerbaycan düşerse Türkiye de düşer!

Azerbaycan düşerse Türkiye de düşer!

Türkiye'nin var gücüyle Azerbaycan'a destek çıkması gerektiğini kaydeden NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Caner Arabacı, “Azerbaycan giderse, sıra Kars, Erzurum ve Rize'ye gelecek. Dün, bize bunu söylüyor” dedi.

Yıllardır gerilimin yüksek olduğu Azerbaycan-Ermenistan hattında tansiyon artıyor. Son haftalarda iki ülke arasında sıkça çatışmalar yaşanıyor. Önceki gün iki ülke arasında yaşanan çatışma ise son 4 yılın en şiddetli çatışması olarak yorumlanıyor. Önceki gün Ermenistan, kardeş ülke Azerbaycan'a saldırdı. Ermenistan'dan başlayan saldırı, kısa sürede alevlendi. Saldırılarda onlarca sivil hayatını kaybetti. Çatışmalar ise gün boyu devam etti. Türkiye, Ermenistan'ın bu saldırılarını kınayarak, tüm gücüyle kardeş ülke Azerbaycan'ın yanında olacağının mesajını verdi. Ermenistan ile Azerbaycan, 1994'te bir ateşkes anlaşması imzalamış olsa da taraflar arasında o tarihten bu yana özellikle Dağlık Karabağ çevresinde ve Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışmalar meydana geliyor.

ERMENİSTAN MAŞA BİR DEVLETTİR

Ermenistan'ı normal bir devlet olarak görmemek gerektiğini ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Caner Arabacı, “PKK ve Yunanistan neyse Ermenistan'da o” dedi. Ermenistan'ın bir maşa devleti olduğunu kaydeden Arabacı, son saldırı hareketlerinin normal devlet kararı olmadığını, Ermenistan'ı kimin için harekete geçirdiğini düşünmek gerektiğini söyledi.

Arabacı, “Karabağ, Hocalı katliamı yapıldığı zaman da durum bugünün aynısıydı. Ermenistan, o hain saldırıyı Rus desteğiyle yapmıştı. 1928-1929 yılları arasında Çarlık Rusya, Ermenistan'ı 3 bin Türk köyünü boşaltarak ve Ermeni aileler getirerek kurmuştu. Ermenistan ilk günden bu yana maşa bir devlettir” dedib

4-3.jpg

ERMENİSTAN'IN ARDINDA ABD VE RUSYA VAR

“Kısa süre önce Suriye'den PYD-PKK'lı bir grup Ermenistan tarafına geçti” diyen Arabacı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu gruplar tarafından Ermeni gönüllülere, terör eğitimleri verildi. Rusya'nın yanı sıra, Ermenistan'ı ABD desteğinden de ayrı düşünmemek gerekir. Ermenistan, Rusya ve ABD'den bağımsız değildir. ABD ve Rusya, kukla oynatan Emperyalist iki devlet durumunda. Kendileri doğrudan bir savaşın içinde yer almazlar. Kuklalarını devreye sokarlar. Kuklacıları görmek ve tedbiri ona göre almak gerekir. Bugün doğrudan düşmanımız Ermenistan değil. Olayı iyi okumak mühim.”

4-2.jpg

BİR KUŞATMA HAREKETİNİN İÇİNDEYİZ

Türkiye'nin bu süreçte Azerbaycan'ın yanında olmak zorunda olduğunu kaydeden Arabacı, Azerbaycan'ın küçüçük Ermenistan'a yedirilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Ermenistan'ın arkasındaki güçten dolayı şımarık hareket ettiğini vurgulayan NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Caner Arabacı, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Azerbaycan giderse sıra Kars'ta, Erzurum ve Rize'de olur. Dün öyle oldu. Tecrübelerimiz var. Türkiye'nin bütün gücüyle Azerbaycan'a destek vermesi gerekir. Bu yaşananlar, bir kuşatma hareketi. Daha önce Doğu Akdeniz, Suriye ve Batı Trakya'da kuşatma başlatılmıştı. O hareket, Kuzey Batıdan devam ettiriliyor. Bu kuşatmaya pes demememiz gerekir. Geçen ay Rus Dışişleri Bakanı PKK temsilcileriyle görüştü. Görünürde Türkiye ile ABD ve Rusya dost ilişkisi içinde ama gerçek öyle değil. Suriye'de PKK-PYD ve ABD yok Rusya da var. Tabloyu iyi okumalıyız.”

EMRE ÖZGÜL merhaba

haberfark.net

Bu haber toplam 2479 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.