Bakan Alaboyun Ve Bakan Aşçı Doğalgaz Depolama Tesisini İnceledi

Bakan Alaboyun Ve Bakan Aşçı Doğalgaz Depolama Tesisini İnceledi

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, yapımı devam eden Aksaray Sultanhanı Doğalga...

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, yapımı devam eden Aksaray Sultanhanı Doğalgaz Depolama Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Aksaray Sultanhanı Doğalgaz Depolama Tesisleri’nin Türkiye için çok önemli olduğuna değinerek, “Türkiye’deki kendine has özelliği olan bir projeyle karşı karşıyayız. Aksaray Sultanhanı Doğalgaz Depolama Tesisleri dünyada ender yerlerde var. Tamamen otomatik, sürekli elektronik olarak kontrol edilen bir tesisteyiz. Doğalgaz depolama merkezi çok önemli. Biz doğalgazı ithal ettiğimiz için dışarıdan doğalgaz geliyor ve tüketiyoruz. Enerji ve evlerde tüketiyoruz. Ama bazen doğalgazın geldiği ülkelerde sıkıntılar olabiliyor. Doğalgaz boru hatlarında patlama veya sabotajlar oluyor. Dolayısı ile dünyada bunun yüzde 20’sini depolayacaksın deniyor. Biz de bunu depolamak açısından burada bir depolama tesisi kuruyoruz. Bizim Trakya’daki eski petrol sahalarının bulunduğu yerde depolama var. İzmir’de elenci depolamamız var. Amacımız ihtiyaç duyulan doğalgazı buradan sağlamak. Bunun dışında da arz fazlalığı olan doğalgazımız varsa onu depolamak. Bir taraftan ihtiyaç olan doğalgazı veriyoruz. Bir taraftan da ihtiyaç fazlası doğalgazı buraya alıp depoluyoruz. Böyle bir tesis yapılıyor. 500 milyon metreküp artı 500 milyon metreküp olmak üzere 1 milyar metreküplük bir toplam kapasite var. Genişleme alanı 5 Milyar metreküpe kadar çıkabiliyor" dedi.

"ENERJİ DÜNYADAKİ EN BÜYÜK KAVGA SEBEBİ"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ise, enerjinin şu anda dünyada en büyük kavga sebeplerinden biri olduğunu belirterek, “Ülke olarak son dönemlerde gerçekten çok büyük işler başarıyoruz. Buda onlardan birisi. Sakla sarı samanı, gelir zamanı diye bizim atasözümüz var. Burası inşallah sarı samanı saklayacağız, zamanı geldiğinde kullanacağız. Onun için çok önemli bir tesis. Enerji şu anda dünyadaki en büyük kavgaların sebeplerinden bir tanesi. Bütün dünyada bunun üzerine kurulmuş ve mücadele onun üzerine yürüyor. Onun için arz güvenliği çok önemli” şeklinde konuştu.

“HER TÜRLÜ GİRİŞİMLER YAPILIYOR”

Kaçırılan işçiler konusunda da bilgiler veren Bakan Aşçı, “Sayın Dışişleri Bakanımız çok yakından takip ediyor. Maalesef şu anda işçilerimize ulaşılamadı. Dün oradaki yerel ilişkilerle yaptığımız görüşmelerde askerler takibe gittiler. Irak askerlerinde yaralı ve ölü var. Ciddi bir mücadele devam ediyor. Ülke olarak da her türlü girişimimiz yapılıyor. Onun için inşallah ailelere kısa sürede güzel bir haber vermeyi umuyoruz” ifadelerini kullandı. haberfark.net

Bu haber toplam 1287 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.