Bandırma’dan SOBE’ye destek

Bandırma’dan SOBE’ye destek

Bandırma Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, otizme farkındalık oluşturmak amacıyla el izi afiş ve otizmli çocuklara yönelik başlattığı...

Bandırma Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, otizme farkındalık oluşturmak amacıyla el izi afiş ve otizmli çocuklara yönelik başlattığı yardım kumbarası kampanyası kapsamında Nisan ayı boyunca harçlıklarından arttırarak biriktirdikleri parayı Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE)'ne gönderdi.

Selçuklu Belediyesi tarafından Türkiye'ye kazandırılan ve faaliyetleri Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı eliyle sürdürülen SOBE geçtiğimiz günlerde eğitimlere başladı. Otizm alanına Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı merkezi olan SOBE, temeli atıldığı ilk günden itibaren birçok kurum, vakıf ve derneğin dikkatini çekmiş otizmli bireyler ve aileleri için merakla beklenen bir merkez olmuştu. Yurt içi ve yurt dışından otizmle ilgilenen birçok vakıf ve derneğin yakından ilgilendiği merkez gerçekleştirdiği organizasyon, kongre ve projelerle sadece Konya'da değil tüm Türkiye'de otizme olan farkındalığı arttırdı.

Otizmli bireyler ve ailelerinden aldığı destekle çalışmalarını sürdüren SOBE'ye duygulandıran bir destekte Bandırmalı öğrencilerden geldi. Bandırma Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı öğrencileri otizme farkındalık oluşturmak amacıyla el izi afiş ve otizmli çocuklara yardım kumbarası kampanyası başlattı. Nisan ayı boyunca harçlıklarından arttırarak biriktirdikleri parayı SOBE'ye gönderdi.

Öğrenciler, "Anasınıfı D şubesi olarak Otizm farkındalık gününde okulumuzda farkındalık yaratmak amacıyla afiş çalışması ve otizmli çocuklara yardım kumbarası yaptık. Otizm farkındalık ayı olan Nisan ayı boyunca harçlıklarımızdan arttırarak biriktirdiğimiz parayı Mayıs ayı başında kendimiz bizzat bankaya giderek SOBE'ye gönderdik. Yanınızdayız, destekçiniziz" şeklinde mesaj ile topladıkları parayı SOBE'ye gönderdi.

Bandırma’dan SOBE’ye destek

Bandırma’dan SOBE’ye destek

Bandırma’dan SOBE’ye destek

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1734 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya