Başarılı lise kapanıyor

Başarılı lise kapanıyor
2009’da genel liseler sıralamasında Türkiye birincisi olan Çamlık Lisesi’nin kapatılacak olması üzüntüye neden oldu. Çamlık Belediye Başkanı Ali Özdemir, lisenin öğrenci mevcudunun artırılarak yaşatılmasını istedi

Derebucak ilçesine bağlı Çamlık beldesinde bulunan Çamlık Lisesi’nin kapanacak liseler arasında yer aldığını belirten Belediye Başkanı Ali Özdemir, “2009 yılı ÖSYS sonuçlarına göre genel liseler sıralamasında Türkiye birincisi olan Çamlık Lisesi’nin kapanmaması gerekiyor. Bu lise kapatılmamalı, aksine öğrenci mevcudu artırılarak yaşatılmalı” dedi.

Türkiye’de isim yapmış birçok lisesini geride bırakarak başarı sıralamasında liste başı olan Çamlık Lisesi’nin Konya’ya büyük bir gurur yaşattığını vurgulayan Özdemir, halen 30 öğrenci mevcudu olan lisenin kapatılacak okullar arasında olmasından dolayı büyük bir üzüntü yaşadıklarını söyledi. Bu yüzden, eğitim yılının başlangıcında lisenin birinci sınıfına doğrudan öğrenci alımı yapılmadığını belirten Özdemir,  “Okulumuzun şu anda birinci sınıfında eğitim gören öğrencisi yok. 2,3 ve 4 ncü sınıflarda ise halen 30 öğrenci eğitimini sürdürüyor. Mazisi başarılarla dolu, 20 yıllık bir geçmişe sahip böyle bir okulun kapanmasına gönlümüz razı gelmiyor. Ben de belediye başkanı olarak bu lisenin ilk mezunlarındanım ve bu okul kurulduğundan bu yana bürokrasi ve siyaset dünyasında birçok üst kademede insanın yetişmesine imkan sağladı.  Eğer bu okul kapanacak olursa artık Çamlık kasabasının bir daha böylesine üst düzeyde insanlar çıkarması çok zorlaşacak” dedi.
YATILI YURT AÇILIRSA SORUN ÇÖZÜLÜR
Okulun öğrenci sayısının az olması nedeniyle kapanmasının planlandığını ve bununla ilgili sürecin başladığını hatırlatan Özdemir, çevre yerleşim birimlerinden takviyelerle ve yatılı yurdun devreye girmesi halinde yaşanan bu sorunun ortadan kalkabileceğine dikkat çekti.
Yatılı yurt için müracaat edildiğini, buna Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de onay verdiğini ancak kapanma listesinde yer aldığı için Bakanlıktan vize çıkmadığını belirten Özdemir, şunları kaydetti: “Çamlık Lisesi öğrenci yetersizliği nedeniyle 3 yıl önce kapanacak liseler arasına girdi. Bu yıldan itibaren ise öğrenci alımı yapılmadı. 2 yıl içerisinde kapanması bekleniyor. Ama biz böylesine başarılı bir okulun kapanmasını hiç arzu etmiyoruz. Kapanması halinde en yakın yatılı okul Beyşehir’de bulunuyor. Mevsimsel imkanlar nedeniyle bu ilçemize taşımalı sistemle öğrenci gönderilmesi  mümkün değil. Konya bölgesinin en fazla kar yağışı olan bölgesi olan Çamlık beldesinden Beyşehir’e birçok ailenin çocuklarını gönderip okutması ekonomik anlamda da zor gözüküyor. Çünkü, burada yaşayanların büyük bölümü dar gelirli ailelerden oluşuyor. Doktor, avukat, hakim yetiştiren bu okul kapanacak olursa, buradaki gençlerimizin tahsil hayatını devam ettirmesine engel olmuş olacağız. Bunun başka bir izahı bulunmuyor.” (Merhaba)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.