Başkan Akkaya Akşehirspor’a Sahip Çıktı

Başkan Akkaya Akşehirspor’a Sahip Çıktı

Bölgesel Amatör ligde mücadele eden ve son günlerdeki başarısız sonuçlar nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşayan Akşehirspor'da kötü gidişata dur...

Bölgesel Amatör ligde mücadele eden ve son günlerdeki başarısız sonuçlar nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşayan Akşehirspor'da kötü gidişata dur demek amacıyla Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya önderliğinde bir toplantı yapıldı.

Akşehirspor Tesislerindeki basın açıklamasına Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehirspor Kulüp Başkanı Ayhan Tülek, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehirspor Eski Kulüp Başkanı ve İş adamı Ender Kalkan, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Akşehir Spor Yönetimi ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Basın toplantısında kötü gidişata dur demek için bir araya geldiklerini söyleyen Kulüp Başkanı Ayhan Tülek, "Akşehirspor zor bir dönemden geçti ve yeniden yapılanmayla daha üst seviyelere getirmek için çaba göstereceğiz" dedi.

"Bu aşamada en çok desteği Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'dan gördüklerini ifade eden Tülek, "Kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz bu geniş kadroyu halkımızın desteğini arkamıza alarak götürmemiz gerektiğine düşünüyorum. Maddi problemlerimiz çözüldüğünde çok da fazla sıkıntımız kalmayacak. Hele hele insanlarımız destek verdiğinde Akşehirspor çok daha iyi yerlere gelecektir" diye konuştu.

Eski Kulüp Başkanı Ender Kalkan ve ekibinin sezon sonuna kadar kendileri ile birlikte çalışacağını söyleyen Kulüp Başkanı Ayhan Tülek, "Sezon bitiminde kendilerinin ifadesi yönetim kurulu devralacaklarını söylüyorlar. Şu aşamada işlerin yoğunluğundan dolayı, işlemlerin hızlı yürümesi açısından eski yönetimin devam etmesi düşüncesindeler" dedi.

"Akşehirspor'a iki yıldır marka değeri kazandırmak için mücadele ettik"

Akşehir Spor Eski Kulüp Başkanı ve İş adamı Ender Kalkan ise, "Akşehirspor'a iki yıldır marka değeri kazandırmak için mücadele ettik. İşlerimizin yoğunluğu sebebi ile ayrılmıştık. Başka arkadaşlarımız taşın altına elini koydu ve takımı bugüne kadarda getirdiler. Şu anda onların ciddi bir desteğe ihtiyacı var. Takımımızın Bal Liginde gücünü ve konumunun korunması, marka değerinin düşmemesi için desteğe ihtiyacı var. Belediye Başkanımızla bir görüşme yaptık bu değerin düşmemesi gerektiğini inanıyor. Başkanımız, yönetim kurulu arkadaşlarımız, geçen seneki yönetim kurulu arkadaşlarımızda bunun böyle olduğunu, çok büyük emek verildiğini, tesis anlamında, alt yapı anlamında çok ciddi emekler verildiğini bunun bu kadar kolaylıkla ligden düşmemesi gerektiğine birlikte ortak karar kıldık. Belediye Başkanımızın desteğiyle, bizlerde elimizden gelen imkanlarımızı seferber ederek bu sezon takımımızı play of maçını götürmeyi hedefliyoruz ki, play off maçında şüphemiz yok. İnşallah önümüzdeki sezon takımımızın çok daha farklı olması için, Akşehir marka değerini koruyacak, daha da yüceltecek, alt yapısında futbolcu yetiştirebilen kulüp olması için gereken her türlü desteği ve gereken her türlü fedakarlığı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ise, "Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp sportif faaliyetlerde bulunması ile sağlam nesiller yetiştirmek hükümetimizin öncelikli politikaları arasındadır. Bu nedenle yerel yönetimlerde hep taşın altına elini koymuştur. Bizde göreve geldiğimizden bu yana taşın altından elimizi hiç çekmedik. Akşehirspor yöneticilerinin maddi taleplerini her dönemde imkanlarımız doğrultusunda karşıladık. Mevcut yönetim Akşehirspor Kulübümüzün yönetimine gelmesiyle belediyemizden nakdi ve ayni yardım talep etmiştir. Bu talep karşılığında Akşehir Belediyesi olarak 2016/2017 sezonu için 300 bin TL yardım taahhüt ettik. Fakat bu yardımın yeterli gelmeyeceği görüşü ortaya çıktı. İşin içerisine imkanı olan esnaflarımızın da girmesi gerekliliği düşünüldü ve bunun üzerine eski kaymakamımızla birlikte Akşehir'de ki esnaflarımızdan yardım yapmalarını istedik. 3 esnafımız toplam 10 bin 500 TL yardımda bulunmuşlardır. Onlara da buradan teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra belediyemizin taahhüt ettiği miktarın yanında Akşehirspor Tesislerinin ısınması için yakacak yardımı, müsabakalara katılabilmeleri için araç tahsisi, antrenör maaşını karşılamıştır. Bunlara rağmen mevcut yönetim maddi yetersizliklerini dile getirince belediyemizce taahhüdümüzün üzerine çıkılarak 230 bin TL daha ( toplamda 530 bin TL) yardımda bulunmuştur" şeklinde konuştu.

"Akşehirimizin isminin lekelenmesini istemeyiz"

Belediye Başkanı olarak göreve geldiğim günden bu yana Akşehirde faaliyet gösteren diğer amatör spor kulüplerine de ayni ve nakdi desteklerde bulunduklarını ifade eden Akkaya, "Sizin de takdir edeceğiniz gibi Akşehirspor'a sadece belediye desteği ile mümkün olmayacaktır. Bu arada siyasi bir arkadaşımızın Akşehirspor'a destek olacağını duyduk ve sevindik. Ancak nafile çıkınca geçen yıl kulübün yönetiminde bulunan arkadaşlardan talep gelmesiyle onlarla görüşüp yapılan yardımın üzerine 70 bin TL daha yardım yapacağımızı taahhüt ettik ve 40 bin TL'sini dün Akşehirspor hesabına aktardık. Önceki yönetim de kulübe 40 bin TL ile 50 bin TL arasında destek vereceklerini taahhüt ettiler. Bunun için kendilerine teşekkür ederim. Bizim amacımız kulübümüzün, sahada ter döken futbolcu kardeşlerimin mağdur edilmemesidir. Bildiğiniz üzere futbolcularımız sadece Akşehir'den olmayıp il dışından gelen futbolcularımız da var. Bunların mağdur edilmesi aynı zamanda Akşehir'imizin isminin lekelenmesi demektir ki, bunu istemeyiz. Göreve geldiğim günden bu yana Akşehirspor kulübüne 1 milyon 500 bin TL, amatör spor kulüplerine, okul sporlarına ve gençlerimize dönük kültürel gezilere verdiğimiz destekle bu rakam 2 milyon TL'dir. Buradan sanayicilerimize çağrıda bulunuyoruz. Takımımıza hep beraber sahip çıkalım. Akşehirsporumuza Bölgesel Amatör Ligi'nde ve sonraki hedef olan Spor Toto 3. lige çıkma yolunda başarılar dilerim" dedi.

Basın açıklamasının ardından Akşehir Spor Kulüp Başkanı Ayhan Tülek, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Spor Eski Kulüp Başkanı ve İş adamı Ender Kalkan, basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

Başkan Akkaya Akşehirspor’a Sahip Çıktı

Başkan Akkaya Akşehirspor’a Sahip Çıktı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1293 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.