Başkan Alçay " Ülke Çıkarları Ön Planda" dedi

Başkan Alçay " Ülke Çıkarları Ön Planda" dedi

Eskil ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Niyazi Alçay referandumda "evet" diyeceğini açıklamasının ardından partisinden istifa etti..

Referandumda "evet" diyeceğini belirterek, "Vatandaş yolumu kesip, evet demeliyiz diyor. Siyasetin halk  ve toplum için yapılması gerektiğini düşünerek evet demeye karar verdim" diyen Aksaray'ın Eskil ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Niyazi Alçay, bu açıklamasının ardından partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Bu görüşünü yaklaşık 1 haftadan bu yana dillendirdiğini, hatta MHP toplantılarında da açık açık görüşünü dile getirdiğini ifade eden Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, "Ben bu açıklamayı bugün yapmış değilim. Ben bu görüşümü yaklaşık 1 haftadır gerek halkın içinde, gerekse parti toplantılarında ifade ettim. Bu karar benim mensup olduğum Milliyetçi Hareket Partisi'ne karşı aldığım bir karar değil. Benim verdiğim karar milletin kararı. Yani millet bana diyor ki, biz artık bu ülkenin gerçek sahibiyiz.

Bizim irademiz hakim olacak bütün kurumlarda diyor. İlk defa Türkiye'de milli irade hakim olacak. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyorsak milletin egemenliğine de herkesin boyun eğmesi lazım. Bu 70 milyon insanın kararıdır bence. Bu anlamda ben 12 Eylül'de verilecek kararın sonucu ne olursa olsun atılan adımların son derece cesaretle alınmış ve ülke menfaatlerine çok şeyler kazandıracağını düşündüğümden dolayı evet dedim. Aldığım bu karardaki en büyük etkenlerden birisi de Anayasa Mahkemesinin MHP ve AK Parti iktidarının 411'le aldığı bir karar var. Bu kararı görmemesi ya da görmemezlikten gelmesidir. Yani bu şu manaya geliyordu. Anayasa Mahkemesi halka diyordu ki kardeşim siz böyle bir karar almışsınız ama bir bu kararı kabul etmiyoruz. Çünkü bu kararı sen verdin, bizim verdiğimiz kararlar kabul görür dedi ve esastan girerek o kararı bozdu. Durum böyleyse o zaman nerde kaldı demokrasinin anlamı. Bizim ilçemizde bize gönül veren seçmenlerimizin büyük bir çoğunluğu yolumuzu kesip başkanım kesinlikle evet dememiz gerekiyor, bizi bu yoldan alıkoymayın diyor. Millet böyle derken bizim bunun karşısında durmamızın iyi olmayacağını düşündüm. Bunun yanında benden Allah'ın soracağı bir hesap daha olmasın dedim. Bunun için de referandumda evet demenin milletin hayrına bir şey olduğuna inandığımdan dolayı evet dedim. Tabii ki ben şu anda MHP'li bir belediye başkanıyım. Resmi bir şey gelmedi ama gayriresmi arayan arkadaşlarımız oldu. Ben sadece onlara bu iradeyi kendi düşüncemle açıkladığımı söyledim. İstifa etme konusuna gelince bilemiyorum ama istifa edebilirim. Benim için partiler aslında çok fazla önemli değil. Çünkü ortada bir karar var ve bu karar millet içinse siyaset ne için yapılıyor ben onu anlamak istiyorum. Siyaset partiler için yapılacaksa çıkalım o partiler için mücadele ve kavga edelim. Siyaset insanlar ve toplumlar için yapılır biz de siyaseti insanlar ve toplumlar için yapıyoruz. O yüzden bana göre benim MHP'den istifa etmem ya da MHP'nin beni ihraç etmesi çok fazla şey ifade etmiyor. Bana göre anlam ifade eden şey milletin iradesidir" dedi.

Gayriresmi olarak görüştüğü MHP il yönetimdeki kişilerin durumu nasıl karşıladığının sorulması üzerine Başkan Alçay, "Görüştüğüm arkadaşların tavırları çok olumlu değildi onun için de partimden istifa edebilirim" dedi.

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay açıklamadan birkaç saat sonra partisinden istifa ettiğini açıkladı.
 

Bu haber toplam 2135 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum