Başkan ALÇAY’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası Mesajı

Başkan ALÇAY’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası Mesajı
Başkan ALÇAY mesajında şunları aktardı.

 Engelli vatandaşlarımıza gösterilen ilgi ve destek sosyal devlet anlayışının ve çağdaşlık ölçülerinden biridir. Bu nedenle devletimizin engellilerle ilgili politikasının temelinde “Bedensel ve zihinsel engelleri nedeniyle insanlar arasında ayrım yapılmasına izin verilmeyecektir.” ilkesi yer almaktadır.
Çağımızın getirdiği gelişmelere paralel olarak engellilerin pek çok alanda çalışma ve üretime katılma imkanları mümkün olmaktadır.

           Engelli vatandaşlarımızın problemlerinin çözümü de şahıslar ve kurumlar olarak hepimizi alakadar etmektedir. Engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir.  Bizlerde engelli bir insan olabileceğimiz gibi ailemizden engelli insanların olabilmesi her zaman mümkündür. Engelli insanımızın toplumsal hayata uyumu, katılım sağlamaları ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş ve modern anlayışın gereğidir. Bu konuda engelli vatandaşlarımız, aileleri, sivil toplum örgütleri, resmi kurumlar v.s her birim elbirliği içerisinde problemin çözümüne katkı sağlamalıdır.   Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine, engelinden dolayı hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır.

           3 Aralık Dünya Engelliler Haftası'nın engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarının geliştirilmesine ve problemlerin asgari seviyeye indirilmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum.

                    Unutmayalım ki bir gün hepimiz engelli olabiliriz…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum