Başkan Altınsoy, “Zarar gören çiftçimizin yanındayız”

Başkan Altınsoy, “Zarar gören çiftçimizin yanındayız”

Aksaray’da 2 bin 596 çiftçinin 208 bin dekar arazisinde yüzde 80’lere varan hasar tespit edildiğini aktaran AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, zararının en kısa zamanda telafi edilmesi için çalıştıklarını aktardı.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy beraberinde Teşkilat Başkanı Mustafa Yenisan, İl Başkan yardımcısı İsa Güzel ile birlikte Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ı ardından Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav’ı ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

Dolu yağışının ardından kendisinin de zararların giderilmesi için ilgili Bakanlık yetkilileriyle görüşmeler yaptığını ifade eden Başkan Altınsoy, yaşanan şiddetli yağış nedeniyle ilk tespitlere göre 2 bin 596 çiftçinin 208 bin dekar arazisinde hasar belirlendiğini kaydetti.

Bazı bölgelerde hasarın yüzde 30 ile yüzde 80 oranına ulaştığını vurgulayan Başkan Altınsoy, şunları kaydetti: “Dolu yağışı sonrası oluşan zararın boyutları hakkında çiftçilerimiz, muhtarlarımız, Ziraat Odası ile Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerimizden bilgiler aldık. Ürünlerde yaşanan hasar yüzde 30 ile 80 oranında ulaşmış. Hem Milletvekillerimiz hem de AK Parti İl Başkanlığı olarak her zaman olduğu gibi bu kötü günde de çiftçilerimizin yanında olacağımızı özellikle belirtmek istiyorum. Süreç valiliğimizin de yakın takibinde. Çiftçimizin bir an önce yaralarının sarılmasını istiyoruz. Hedefimiz üreticimizin zararlarını belli miktarda da olsa karşılayabilmek. Bu konuda çiftçilerimiz gönüllerini ferah tutsunlar bizler elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile devlet destekli tarım sigorta şirketi eksperlerince incelemelerin devam ettiğini aktaran Başkan Altınsoy, sigorta yaptırılması bilincinin AK Parti iktidarlarının çiftçilere yönelik etkili çalışmalarının bir sonucu oluştuğuna işaret ederek, ürünlerini sigorta ettiren çiftçilerin emeklerinin hiçbir şekilde zayi olmadığını hatırlattı.

Çiftçileri korumak, zararı, afeti en az hasarla atlatmak adına ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurgulayan Başkan Altınsoy, “Çiftçimizin hiçbir hakkını zayi etmeden, elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Allah daha beterlerinden korusun. Tekrar tüm çiftçilerimize geçmiş olsun diliyorum” dedi.

 

thumbnail_ak_parti_il_baskani_altinsoy_basin_aciklamasi-(1).jpg

 

Bu haber toplam 1170 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.