Başkan Toru muhtarlarla buluştu

Başkan Toru muhtarlarla buluştu

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Bacıyan-ı Meram Kooperatifinde düzenlenen istişare toplantısında muhtarlarla bir araya geldi.

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Bacıyan-ı Meram Kooperatifinde düzenlenen istişare toplantısında muhtarlarla bir araya geldi.

Bacıyan-ı Meram Kooperatifinde düzenlenen istişare toplantısına Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Başkan Yardımcıları, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş ve mahalle muhtarları katıldı.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde Meram’ı ihya etmek üzere hep beraber çalışacaklarını ifade eden Başkan Toru, “Önemli olan 15 Temmuz’da millet olarak yakalamış olduğumuz birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ebedi olarak devam etmesidir. Bildiğiniz üzere Gezi süreciyle başlayan, 17-25 Aralık Operasyonları, Kobani Olayı, Havalimanı ve Ankara’daki patlamalar derken ülkemiz 2,5 - 3 yıldır sürekli bir saldırı altında. Büyüyen ve kalkınan ülkemiz maalesef küresel güçleri rahatsız ediyor ve önünü kesmek istiyorlar. Türkiye’ye yeniden diz çöktürtmek istiyorlar. 100 yıllık bir bekleyişten sonra ülkemiz özellikle son 5-6 yılda ciddi bir atağa geçti. Bundan rahatsız olan güçler tekrar Türkiye’yi aynı seviyeye düşürmek üzere harekete geçtiler. Ama hamdolsun milletimiz Çanakkale ruhuyla 15 Temmuz’da sokağa dökülerek, 27 gün boyunca milletine ve devletine sahip çıkmak suretiyle en güzel birlik ve beraberlik örneğini sergilemiştir. Sizlerin şahsında tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Millet olmak budur, Çanakkale ruhu budur” diye konuştu.

“Meram’ın 50 yılını planlıyoruz”

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Toru, planlama çalışmalarında da sona yaklaştıklarını kaydederek, “Master Plan dediğimiz 10 milyon metrekarelik alanda askıdaki itirazlar değerlendirilerek bizim meclisimizden geçti. Bu ay da Büyükşehir Belediye Meclisinden geçtikten sonra planlama çalışmasına noktayı koymuş olacağız. 18. Madde uygulamalarımız bu süreçte devam edecek. Bu çalışmalar; Meram’ın 50 yıllık geleceğini planlayan ve elimizi taşın altına koyduğumuz çalışmalardır. Meram’ın geleceği için biz bu adımları atmak zorundaydık. Planlama yaptığımız mahallelerde bizlere büyük destek veren muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

3 aylık süreçte ülkemizde yaşanan hadiseler nedeniyle temelini atamadıkları pek çok tesisin inşaatının devam ettiğini dile getiren Toru, “İnşallah 10 ve 11. aylarda bu tesislerin açılışını hep birlikte yapacağız. Yeni yapılacak yatırımlarla ilgili de ihale süreçleri devam ediyor. Meram için elimizden geleni yapıyoruz. Gövdemizi ortaya koyarak bu çalışmaları daha ileri noktalara taşıyacağız” şeklinde konuştu.

15 Temmuz’dan sonra milli irade nöbeti tutan halka hizmetin en güzelini sunan belediye başkanlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran ise, “15 Temmuz 2016, şanlı Türk milletinin darbecilere vurduğu şanlı tokatla tarihe kazındı. Allah devletimize zeval vermesin, ne bize ne de bizden sonraki nesillere bir daha darbe göstermesin” dedi.

“Bizans oyununu bozacağız”

Duran, Başkan Toru hakkında son zamanlarda sosyal medyada çıkan haberlerin yalan, asılsız ve art niyetli olduğunu vurgulayarak, “Bu haberler başkanımızı yıpratmak amacıyla yapılmıştır. Meram muhtarları olarak başkanımıza destek veriyoruz. Böylece oynanan Bizans oyununun bozulacağına inanıyorum. Konya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yönetimi olarak her zaman başkanımızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Başkanımızın yanındayız”

Muhtarları bir araya getirdiği için Başkan Toru’ya teşekkür eden Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş ise, “Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. 115 muhtarla beraber biz başkanımızın yanındayız. Meram Belediye Başkanımız da 115 muhtarın yanında. Biz bunun bilincindeyiz. Hizmetler noktasında da muhtarlarımıza biraz daha sabırlı olmalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

haberfark.net

Bu haber toplam 1315 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya