Bayramlar Sevgi ve Kardeşliği Pekiştiren Günlerdir

Bayramlar Sevgi ve Kardeşliği Pekiştiren Günlerdir
AK Parti Aksaray İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı yazılı bir basın açıklaması yaptı ve bu yıl aynı güne denk gelen Ramazan Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

 Fatih Yıldırıcı çifte mutluluk yaşandığını ifade ederek, “Hem Dini, hem de Milli anlamda çok büyük bir heyecan yaşıyoruz. Tüm hemşerilerimizin sevinç ve heyecanlarını paylaşıyor, bayram coşkularına bizlerde ortak oluyoruz” dedi.

  Son derece bereketli, anlamlı, sakin ve huzurlu bir Ramazan Ayının geride kaldığını ifade eden Fatih Yıldırıcı, bayramların insanların hayatında çok özel ve anlamlı bir yerinin olduğunu kaydetti. Bayramların birleştirici, kaynaştırıcı ve aynı duyguda buluşturan bir özelliğini olduğunu anımsatan AK Parti İl Başkanı, toplumsal bağ açısından büyük önem teşkil eden bayramlardan birine daha kavuşmanın sevincini yaşadıklarının altını çizdi. Bayramların, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günler olduğuna değinen Fatih Yıldırıcı, “Bu güzel günler münasebetiyle dargınlıklar unutulmalı, kırgınlıklar bir kenara bırakılmalı ve kardeş olduğumuz gerçeği akıldan çıkartılmamalıdır. Ramazan Bayramı Dini anlamda ehemmiyetli olmasının yanı sıra toplumsal ve örfi anlamda da çok önemlidir. Toplumumuzda da Bayramlar her zaman en büyük değeri görmüştür ve görmektedir” dedi. Ramazan Bayramının hayırlar getirmesi dileğinde bulunan Fatih Yıldırıcı, komşu ülkelerdeki savaş durumlarının ve Afrika Ülkelerindeki kıtlık ve ölümlerin sona ermesi duasında bulundu. Yıldırıcı, “Mübarek Ramazan Bayramının tüm dünya insanlığına hayırlar getirmesini diler, huzura vesile olmasını Yüce Yaratıcıdan temenni ederim dedi. “Ayrıca partimizin bayramlaşma programı 31.08.2011 Çarşamba, bayramın 2. günü saat 11:00de parti binasında yapılacaktır. Tüm halkımız davetlidir” dedi.

        Fatih Yıldırıcı sözlerinin son bölümünde ise 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. 1922 yılında kazanılan ‘Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ Zaferinin her yıl 30 Ağustos’ta Bayram olarak kutlandığı bilgisini anımsatan Yıldırıcı, bu zaferin dünyada eşine az rastlanır bir zafer olduğunu kaydetti. Türk Milletinin isminin tarih sahnesinde altın harflerle yazılı olduğunu kaydeden Fatih Yıldırıcı, “Yeni Türk Devleti’nin kuruluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi, Türk Milleti’nin gücüne inanması durumunda önünde hiçbir engelin duramayacağının bir simgesidir. Tarih Türk Milletinin kahramanlıklarına her zaman şahitlik etmiştir” dedi. Fatih Yıldırıcı bağımsızlığı ebediyen kazandıran ecdada teşekkür ettiği açıklamasını şöyle noktaladı: “Bu toprakları kanlarıyla sulayan atalarımızın aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Silah Arkadaşlarını ve Şehirlerimizi Rahmet ve Minnetle anıyorum” dedi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.