Belediye meclis toplantısında gerginlik

Belediye meclis toplantısında gerginlik

Eskil'de Belediye meclis toplantısında gerginlik

Eskil'de bugün uzun bir aradan sonra ilk kez Belediye Meclis Toplantısı gerçekleşti.

Belediye Başkanı Necati Belgemen başkanlığında toplanan meclis toplantısına AK Partili ve MHP'li meclis üyeleri katıldı.

Meclis toplantısı sonrası ise Başkan Belgemen'le MHP'li Meclis Üyesi Hacı Veli Uzun arasında tartışma yaşandı.

Konuya ilişkin Başkan Belgemen tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken,

MHP'in 31 Mart seçimlerindeki Eskil Belediye Başkan Adayı Zavlak'tan tepki geldi.

Zavlak'ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

"31 Mart seçimlerinde, 10 Bin 514 seçmen belediye seçimleri için oy kullandı. Şahsıma ve partime oy veren 4 Bin 532 seçmen kadar Eskil’den adayı olmayan DSP ve BTP'ye oy veren toplam 24 seçmene kadar, her bir hemşehrimin kullandığı oya sonsuz saygı duyduk ve duymaya devam edeceğiz.
Fakat ne yazık ki, seçimi birinci sırada bitiren AK Parti teşkilatından ve belediye başkanından biz ve seçmenlerimiz aynı saygıyı görmüyoruz. Seçim hemen sonra AK Parti azalarının bulunduğu fotoğrafları sosyal medyada “Eskil Belediyesi Azaları” diyerek yayınlayıp, 4 Bin 532 seçmenin oy vererek seçtiği MHP azalarını yok sayarak başlayan bu ötekileştirme daha sonrasında da seçmene ve tüm Eskil’e yayıldı.
Bugünde maalesef belediye meclis toplantısında, birinci sıra azam Sayın Hacı Veli Uzun’a karşı bizzat belediye başkanı Necati Belgemen tarafından sözlü ve fiili saldırıda bulunulmuş ve bu şahsımı çok incitmiştir. Halkı ve halkın oyuyla seçilmiş kişileri bu şekilde sindirmeye çalışarak; toplumun genelini germeyi kesinlikle tasvip etmiyorum.
Halkın seçtiği bir meclis üyesine hakaretler savurup, üzerine yürünülmesini esefle kınadığımı kamuoyuna duyurmak isterim."

Bu haber toplam 3651 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum