Belgemen'den önemli "cenaze" uyarısı

Belgemen'den önemli "cenaze" uyarısı

Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, Eskil'de defin esnasında cenaze yakınlarının yemek verme geleneğini bitirmeleri gerektiğini vurguladı.Belgemen'in açıklaması şu şekilde:

"Sevgili Eskil halkımız sizlerden özel ve de çok güzel bir isteğim olacak;

Bu istek halkımızın yüzde 90'unun da arzusu. Bir adet var ilçemizde, definden hemen sonra cenaze yakınlarının yemek vermesi...

Bu hem insanlık için hem de dinimiz için doğru bir şey değil. Cenaze sahibi acısını bir kenara koyup etli ekmek geldi mi, yemek geldi mi yetişti mi yetişmedi mi herkes yedi mi diye acısını unutup telaşeye kapılıyor. Bu da çok acı bir şey oluyor. Cenaze evi boşaldıktan sonra 3-4 saat sonra dışarıdan gelen misafirlere verilebilir, dinimizce onuda komşuların ve akrabaların vermesi gerekir.

Biz ne yapıyoruz?

Sağlığında anamıza babamıza bakmıyoruz veya öylesine ilgileniyoruz (burada bakanları tenzi ediyorum), Onların sağlığında haşa Allah'tan korkup utanmıyor bakmıyoruz, ama onların cenazesinde el nedir diye kuldan utanıp yemek veriyoruz. Önce Allah'ın emrini yerine getirelim buna uyup yemek vermeyen komşularımız var onlara teşekkür ediyorum.

Gelin hep bir olalım bu yanlış uygulamadan vazgeçelim verenlerin yemeğini yemeyelim bu arada içimizden bir yemek veremedi diyenler olur binde bir onun niyeti doğru değil ha yemek vermek istiyorsa 5,6 ay veya bir sene sonra versin Allah aşkına buna bir son verelim cenaze sahibi acısını bilsin eş ve dostu ile ilgilensin.

İkinci bir konu bayan cenazelerinde mezarın etrafına adeta oğul kuruyorlar birinci derece yakınları mezara koysun sonra siz toprak atmak istiyorsanız varın atın yakın akrabası olmayıp da varanlara kusura bakmayın ama ahlaksızlık olarak görüyorum.

üçüncüsü cenaze yakınları 3.5 gün cenaze evin oturup taziyeleri kabul etsinler halkımız ev ev gezmesin varmayınca da kimse kahir yapmasın bir cenazenin en az 10-20 yakını oluyor bu da zor oluyor inşallah bunlar hayata geçer iyi bir gelenek olur. Allah herkesten razi olsun. haberfark.net

Bu haber toplam 4684 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum