"Bir çok önemli vasfı olan Süleyman Altan siyasi tavrını tutturamadı!"

"Bir çok önemli vasfı olan Süleyman Altan siyasi tavrını tutturamadı!"

Oğuz Alper Altan-Eskil Pusula

Geçen seçim dönemine kadar belki de birçoğumuz Süleyman Altan'ı tanımıyordu. Seçim Mustafa Zavlak ve Necati Belgemen arasında sivrilerek seçmen kitlesi oturmuşken, seçime az bir süre kala aday olmasıyla tanıdık onu. Sert, keskin ve vurucu üslubu, isabetli tespitleri ve teamüllere aykırı çıkışları ile bir anda dikkatleri üzerine çekti. Konuşma tarzı ve üslubu ile heyecanlı, zeki, girişimci, eğitimli bir insan olduğunu hissettirerek belki de bir çoğumuzun söylemediği özlem duyduğu şeyleri söylüyordu.

Muhtemel ki Süleyman Altan adaylar arasında girişimcilik potansiyeli en yüksek kişi. Aklında Eskil'in her kesimine hitap edecek küçüklü büyüklü onlarca proje olduğundan, Eskil'i projelerle donatacağından eminim. Fakat seçime az bir süre kala aday olması, bir saha çalışmasına bile gereksinim duymadan bu işi sosyal medya üzerinden yürütmeye çalışması, konuşmalarındaki akılcılıkla aykırı düştü. Bu nedenle seçmende gerekli aday ciddiyetini kazanamayarak ''Bu adam ne yapmaya çalışıyor intibası oluşturdu. Her ne kadar kaleminin cesur olması halkta taktir toplasa da hemen hemen her konuyu eleştirmesi ise kabak tadı verdi diyebiliriz.

Kısacası Süleyman Altan bilgili, cesur, kültürlü ve girişimci ruhu ile ön plana çıkarken, siyasi tutumu ve tavrı tutturamayarak bu yönüyle zayıf kaldı diyebiliriz. Kendisine hatalarından ders çıkararak yolunda başarılar diliyoruz.

Takipçilerimizin de bu konuda fikrini merak ediyor yorumlarını bekliyoruz.)
(Bir sonraki siyasi analizimiz Yakup Gök olacak)

 

Bu haber toplam 2750 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum