Bozcamahmut'ta “akrabalar buluştu”

Bozcamahmut'ta “akrabalar buluştu”

Büyük Bozcamahmut'ta Bozdağlar ve birinci derece yakınları ikinci kez "Akrabalar Buluşuyor" etkinliği Eskil Belediye Başkanı Niyazi Akçay’ında katılımıyla gerçekleşti.

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay Etkinlik Alanında Yaptığı Konuşmada;

Eski örf adetleri yaşatmak adına bu tür birlikteliklerin çok önemli, Dinizmiz’dede Sıla-i Rahim yaparak eş dost ve akrabaların birbiri ile kaynaşması, büyükleri ziyaret ederek onların hal ve hatırlarının sorulması, mezarlık ziyaretlerinin yapılması çok önemlidir. Bu tür etkinliklerin Eskil Açısından ’da çok önemli olduğunu ve yaygınlaşması gerekir dedi.

Başkan Alçay Etkinlik komitesine bu tür bir organizasyon yaptıkları için teşekkür etti.

Etkinliğin Organizatörlüğünü yapan haberfark.net ve Gazetemiz Yazarı Mustafa Bozdağ Konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

Geçen Yıl Eski adêt, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak, akrabalar arasındaki bağı kuvvetlendirmek amacıyla başlattığımız  "Akrabalar Buluşuyor"  etkinliğimizin bu yıl daha fazla bir katılımla gerçekleştirdik. Bu yılda etkinliğimiz Bizler açısından Manevi değeri Büyük Şehit Recep Bozdağ Parkında yaptık.

Bu yıl ki etkinliğimizde geçen yıla göre hem biraz daha ciddi hazırlandık hem  içerik olarak farklılık yaptık hem de özellikle Konya’dan ve Eskil ve yaylalarında ikamet eden akraba topluluğundan daha fazla bir katılım sağladık. 

 Etkinliğimiz planlandığı gün ve saatte gerçekleştirdik Programımız Bir süre selamlaşma ve sohbet faslı yaptıktan sonra Köy imamı Bilal Banaz hocamız okunan hatim-i Şerif’ler için hatim duası yapıldı.

 Duadan sonra erkekler öğle namazını kıldıktan sonra aileler kendi aralarında mangal yaptılar, çay içtiler, sohbet edip hasret giderdiler çocuklar ise kendi aralarında bir arkadaşımızın organizesi ile oyunlar oynadı.

Oldukça memnuniyet verici ki beklediğimizden fazla katılım sağlandı. İnşallah gelecek yıl daha geniş katılım daha güzel bir organizasyon ile daha iyisini yapmayı hedefliyoruz. Etkinliğimize gelen tüm akrabalarımıza teşekkür ediyor, gelemeyenleri ise bir sonraki etkinliğimize mutlaka şimdiden davet ediyorum. Dedi.

dsc_0201.jpgdsc_0306.jpgdsc_0340.jpgimg_3664.jpg

Bu haber toplam 6075 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum