Bu köyde cep telefonu çekmiyor!

Bu köyde cep telefonu çekmiyor!
Eskil’e bağlı Köşk Yaylası’nda yaşayan vatandaşlar, cep telefonlarının çekmediği için görüşme yapamadıklarını, sorunlarına çözüm beklediklerini bildirdi. Köylüler telefonla görüşme yapmak için çoğu kez evlerinin çatılarına çıktıklarını belirtt

Mevlüt Keskin

 

Köylülerden Özcan Mutlu, “30 yıldır Köşk’te esnaflık yapmakta olduğunu belirterek köyde hemen hemen herkesin cep telefonu var. Ben esnaf olmam hasebi ile diğer köylerden de insanlarla iletişim kurmak zorunda kalıyorum, ancak sadece bizim köyde değil çevredeki köyler; Dayıkuyusu, Elagöz, Yeniyayla, Mezgitli, Ortakuyu, İlyas, Sekerler, Sıcak, Tatarlı, Karakol, Mutlu Yaylası, Kötüçoban da aynı sorunu yaşıyor cep telefonu çekmiyor. Öyle ki Onlarca cep telefonunun bulunduğu köyümüzde vatandaşlar, yüksek tepelere veya evlerinin çatılarına çıkarak görüşme yapabiliyor.” Dedi.

 

Mutlu, “TV ve gazetelere sıkça reklâm veren GSM şirketleri, Türkiye'nin her yerinden kesintisiz konuşma imkânı sunduklarını ifade ediyor. Ancak, Türkiye’nin kalbi denilecek tam ülkemizin orta noktasındaki Aksaray’ın Eskil İlçesi’ne bağlı birçok köyde cep telefonları çekmiyor. Yetkililer buyursun gelsinler köyümüzü ve çevre köyleri incelesinler.”  Şeklinde konuştu.

 

Cep telefonunun köylerde çekmemesi en çokta gençleri üzüyor. Cep telefonunun günümüzde en önemli iletişim aracı olduğunu belirten gençler, köylerine baz istasyonu kurulmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum