Budama deyip geçmeyin

Budama deyip geçmeyin
Konya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Şube Müdürlüğü, kendi bünyesinde çalışan budama ekipleri ile Karatay, Selçuklu ve Meram Belediyeleri’nde çalışan budama ekipleri ve teknik elemanlara yönelik eğitim semineri düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Huzur Bahçeleri’nde düzenlenen budama eğitim seminerini Park Bahçeler Şube Müdürlüğü Budama Sorumlusu Mithat Savran verdi.

Seminerde, budamanın genç yaşlardan itibaren ihmal edilmeden sistemli bir biçimde ileri yaşlara kadar devam ettirilmesi gereken bir işlem olduğu belirtilerek, budamanın yeri, zamanı ve dozu iyi ayarlanırsa sağlıklı gelişmeyi düzenlediği, estetik bir form kazandırdığı vurgulandı.

Budama çalışmalarının bilgi ve tecrübe gerektirdiğinin altı çizilen seminerde; yapılan budama eğitiminin, bu alandaki eksikleri görme, tecrübe ve yenilikleri paylaşama konusunda önemli olduğu ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi, Karatay, Selçuklu ve Meram Belediyeleri’nden 60 kişinin katıldığı seminerin ardından Kayacık Piknik Alanı’nda uygulamalı budama yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.