Bursa-Beşiktaş maçı iptal oldu

Bursa-Beşiktaş maçı iptal oldu
Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanması gereken Bursaspor - Beşiktaş maçı, karşılaşma öncesinde Bursa Atatürk Stadı çevresinde yaşanan olaylar nedeniyle iptal edildi

 

Çıkan olaylar sebebiyle Bursaspor-Beşiktaş maçı iptal edildi.

Bugün saat 20.00'de Atatürk Stadyumu'nda oynanması gereken Bursaspor-Beşiktaş maçı, çıkan olaylar üzerine iptal edildi. Bursaspor taraftarlarının polis ekiplerini ve 34 plakalı araçları taşmaları üzerine, güvenlik gerekçesiyle maçın iptal edilmesine karar verildi. Gerginlik hala devam ederken, polis mermi ve göz yaşartıcı bombalarla taraftarlara müdahale ediyor. Emniyet Müdürü Halil Yılmaz da öfkeli taraftarların arasında kaldı.

Kaldırım taşlarını söküp atan taraftarlar ile güvenlik güçleri arasındaki arbede devam ediyor. Panzerlerin karşısına döner bıçağıyla çıkan taraftarlar "Vali istifa" diye bağırdı.

Güvenlik sebebiyle Beşiktaş ekibi kaldığı otelde tutulurken, Bursaspor takımı da çıkarılmadı. Beşiktaşlı taraftarlar ise halen Orhangazi'de bekletiliyor.

 

BEŞİKTAŞ, DÖNÜŞE HAZIRLANIYOR

 

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanması gereken Bursaspor - Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylar nedeniyle iptal edilmesinin ardından Siyah-beyazlı kafile dönüş hazırlıklarına başladı.


Beşiktaş İkinci Başkanı Metin Keçeli, yaşanan olayların çok üzücü olduğunu belirterek, "Türk ulus ve Türk futbolu adına geçmiş olsun. Biz şehir dışında otelde stada yola çıkmak üzere bekliyorduk. Emniyet birimleri çıkan olaylar nedeniyle talimatlarını beklememizi söyledi. Daha sonrasında maçın iptal kararı açıklandı. Olayların buralara kadar gelmesi bizleri çok üzdü. Şuanda dönüş hazırlıklarına başlıyoruz" dedi.
Konakladı otel çevresinde herhangi bir sıkıntının olmadığı ifade eden Keçeli, "Burada herhangi bir olumsuz durum yok. Zaten Bursalı yöneticilerimiz gelip bizleri ziyaret etti. Yaşanan olayları hiçbir takıma mal etmemiz gerekiyor. Yaşanan olaylar Türk sporunun geleceği için çok düşündürücü. Bu olaydan ders almalıyız" diye konuştu.

 

BURSA'DA NELER OLDU ?

 

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında bu akşam oynanacak Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesinde Bursaspor taraftarları ile Çevik Kuvvet polisleri arasında çatışma çıktı.

Çıkan olaylarda taraftarlara polis tarafından biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edilirken çok sayıda taraftar ve polis yaralandı.

 

KAFİLE OTELDEN AYRILAMIYOR

 

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanacak Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesinde çıkan olaylar nedeniyle Siyah-beyazlı kafile otelden çıkamıyor.

Bursa Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesinde Bursa Emniyeti, güvenlik gerekçesiyle Siyah-beyazlı takımın otelden ayrılmasına izin vermiyor.

 

TARAFTARLARIN ÖFKESİ DİNMİYOR

Bursa'da, Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylar halen devam ediyor.


Beşiktaş taraftarlarının maça alınmasını istemeyen yüzlerce fanatik taraftar, polis ekipleri ve 34 plakalı araçlara saldırıyor. Taşlarla polislere saldıran taraftarlar karşısında zaman zaman çaresiz kalan ekipler göz yaşartıcı gaz kullanıyor. Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz da çevik kuvvet ekiplerinin çalışmalarını yönetmek üzere Stadyum kavşağına geldi. Olaylar halen devam ederken, taraftarların öfkesi dinmiyor.


Bu arada, Orhangazi'de bekletilen bazı Beşiktaş taraftarlarının polisleri aşarak Bursa'ya gelmek istediği öğrenildi. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.