Canıtez Görevine Başladı

Canıtez Görevine Başladı

KTO-Karatay Üniversitesi güçlü akademik yapılanmasıyla 2010–2011 eğitim öğretim yılına hazırlanıyor.

                İthalat ve ihracat konusundaki başarılı çalışmalarıyla tanınan Yrd. Doç. Dr. Murat Canıtez KTO Karatay Üniversitesi İİBF Uluslararası Ticaret Bölümü’nde görevine başladı. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda verdiği eğitimlerle tanınan Canıtez, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını ABD ve Türkiye’de tamamlamasının ardından, Uluslararası Ticaret ve Pazarlama ile Gümrük Mevzuatı konusunda teorik ve uygulamalı çok sayıda çalışmaya imza attı.

 

                Konya Ticaret Odası’nın şehre kazandırdığı KTO Karatay Üniversitesi’nde hizmet vermekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Murat Canıtez, KTO Karatay Üniversitesi’nin şehrin sanayi ve ticaretinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

 

                KTO Karatay Üniversitesi bünyesinde kurulacak Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi (KASEM) ve İİBF Uluslararası Ticaret Bölümü işbirliğiyle ihracat ve ithalatı öğretme garantili kurs düzenleyeceklerini ifade eden Canıtez, “Yapılan istatistiki çalışmalara göre ülkemizde ihracat yapan işletme ve bu işletmelerde çalışan nitelikli personel sayısının yetersiz olduğu görülmektedir. Bunun en önemli nedeni olarak teorik ve uygulamalı eğitimin yetersizliği göze çarpmaktadır. Sanayi ve ticaretin gelişmesini üniversite çatısı altında gerçekleştirmeyi amaçlayan KTO Karatay Üniversitesi bu noktadan hareketle ihracat ve ithalatı daha profesyonel anlamda mesleki hale getirecek çalışmalara önem vermektedir. Üniversitemiz bünyesinde yetiştireceğimiz nitelikli elemanlar dış ticaret konusunda Konya’nın elde edeceği başarılı sonuçlara katkı sağlayacaktır. KTO Karatay Üniversitesi İİBF Uluslararası Ticaret Bölümü’nü tercih eden öğrencilerin ihracat ve ithalat olarak dış ticareti teorik ve uygulamalı olarak öğrenme imkânına kavuşacaktır.

 

                Bu imkânı sağladığı için KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyetimize teşekkür ederim” dedi.  

Bu haber toplam 1589 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim