Çeçen, Herkes bu fabrikanın kurulması için destek olmalı

Çeçen, Herkes bu fabrikanın kurulması için destek olmalı

Tahir Esgi, Ömer Örtücü ikilisinin Eskil’in Çulfa Yaylası’na fabrika yapma girişimine bir destek de Fatih Mahallesi Muhtarı Süllü Çeçen’den geldi.

Mevlüt Keskin

 

Genç iş adamları Tahir Esgi ve Ömer Örtücü’nün Eskil Çulfa Yaylası’na yapmayı planladıkları yağ fabrikası için toplumun her kesiminden destek gelmeye devam ediyor. İşte o girişime destek olan isimlerden birisi de Fatih Mahallesi Muhtarı Süllü Çeçen oldu.

 

Çeçen yaptığı açıklamada, “Nüfusumuz artıyor ama arazilerimizin artması, büyümesi gibi bir durum söz konusu değil, o nedenle genç nesil iş bulabilmek için Aksaray, Konya gibi şehirlere gidip zor şartlarda iş arıyorlar, sıkıntı yaşıyorlar. Ancak yapılacak bu fabrika ile en az 20 gencimiz doğduğu yerde iş imkanı bulacak. Ayrıca fabrika bölgenin taşının toprağının kıymetlenmesine vesile olacak. Öyleki söz konusu bölgede başta tarla fiyatları olmak üzere ciddi artış gözlenecek. Diğer taraftan yağlık ayçiçeğini taşıma sorun oluyor. 30 tonluk bir kamyonu tamamen doldurduğunuzda bile ancak 12 ton geliyor. Söz konusu bölgeye fabrika kurulması ile birlikte çiftçi bu önemli sorundan da kurtulmuş olacak.” Dedi.

 

Bölge halkı olarak Çulfa’ya kurulacak fabrikayı çok önemsediklerini ifade eden Çeçen sözlerini şöyle tamamladı. “Kurulacak fabrika sadece Eskil değil, Altınekin, Oğuzeli, Obruk ve Cihanbeyli bölgesinin ayçiçeğinin bu fabrikada işlenmesine vesile olacak. Bu da bölgemiz insanının üretkenliği açısından son derece önemli. Buradan bütün yetkililere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen bu fabrikanın kurulmasına destek olun. Vereceğiniz bu destek sadece iki genç girişimci kardeşimize değil, bölge insanına olacaktır. Bölge insanının geleceğine olacaktır.”

Bu haber toplam 2597 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum