Çevreci öğrenciler!

Çevreci öğrenciler!
5 Haziran Dünya Çevre Gününde çevre temizliğinin önemine dikkat çekmek isteyen Niyaz Usta İlköğretim Okulu 2. ve 3. sınıf öğrencileri, okul çevresinde temizlik çalışması yaptı


5 Haziran Dünya Çevre Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Niyaz Usta İlköğretim Okulu 2-E ve 3-C sınıfı öğrencileri de çevre temizliğinin önemine dikkat çekmek için öğretmenleri gözetiminde okul bahçesindeki ve çevresindeki çöpleri temizledi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Niyaz Usta İlköğretim Okulu Müdürü Murat Koçak, çevreyle ilgili problemlerin ülkelerin ekonomilerine getirdiği büyük yükün yanında, doğada da telafisi mümkün olmayan tahribatlara yol açabildiğini ifade etti. Bu tür tahribatların önüne geçebilmek için çevre temizliğine dikkat etmek gerektiğini dile getiren Murat Koçak, “Çevre temizliğine dikkat etmemek, fazla önem arz etmiyormuş gibi görünse de uzun vadede bakıldığında doğaya ciddi zararlar verebiliyor. Her gün tükettiğimiz onlarca ürünün plastik, alüminyum ve benzeri çok çeşitli ambalajları var. Bunları çevreye attığımız zaman, hem çevremizde hoş olmayan bir görüntü oluşturuyor, hem de doğaya ciddi zararlar verebiliyoruz. Oysa ki, çöpleri çöp kovasına attığımızda geri dönüşüm yoluyla yeniden kullanabiliyoruz” diyerek öğrencileri çevre temizliğine dikkat etmeleri yönünde bilgilendirdi. Çevre temizliğinin sağlanmasında öğrencilere küçük yaşta verilen eğitimin önemli olduğuna dikkat çeken Okul Müdürü Koçak, bu eğitimi uygulamalı olarak vermek ve çevre temizliğinin önemini göstermek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Niyaz Usta İlköğretim Okulu 2-E sınıf öğretmeni Anıl Duyan ve 3-C sınıf öğretmeni Hüdaverdi Hatipoğlu da toplamda 100’e yakın öğrencinin okul bahçesinde ve okulun dış cephesinde temizlik çalışması yaptığını belirterek, bu etkinliği geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.