Çiftçiye don zararı ödenecek

Çiftçiye don zararı ödenecek

Hükümetin Konya ve Aksaray’ında aralarında olduğu 26 ildeki dondan zarar gören çiftçilerin zararlarını karşılayıp, Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarını erteleme konusundaki çalışması tamamlandı. Çiftçilere dekar başı

Bakanlar Kurulu'nun "2010 Yılında Meydana Gelen ve 5363 Sayılı Tarım Sigortaları Kanunu Kapsamı Dışında Kalan Don Afetleri Nedeniyle Zarar Gören Çiftçilere Telafi Edici Destek Ödemesi Yapılması ve Bu Çiftçilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. İle Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Tarımsal Kredi Borçlarının Ertelenmesine İlişkin Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Bakanlar Kurulu Kararına göre, "1 Ocak 2010 - 30 Nisan 2010 tarihleri arasında don afetine maruz kalan Aksaray, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Balıkesir, Burdur, Bursa, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Isparta, İzmir, Karaman, Kayseri, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tekirdağ, Tokat ve Yozgat illerinde, Karar kapsamındaki ürünleri yüzde 30 ve üzeri zarar gördüğü il veya ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen Çiftçi Kayıt sistemine kayıtlı çiftçilere dekar başına 150 TL don afeti desteği ödenecek. Don afeti desteğinden yararlanmak isteyen çiftçiler,1 bir ay içerisinde, Çiftçi Kayıt Sistemi bilgilerini güncelleyerek Tarım İl ve ilçe müdürlüklerine dilekçe ile müracaat etmesi gerekiyor.
KREDİ BORÇLARI 1 YIL SÜREYLE ERTELENDİ
Bakanlar Kurulu'nun kararında Tarımsal Kredi Borçlarının Ertelenmesi Kredi borçlarının ertelenmesi ile ilgili olarak şu bilgiler yer aldı, "Don afeti desteğinden yararlanabilecek olanların, Banka ve TKK tarafından kullandırılan (Hazine kaynağına dönüşmüş krediler dahil) ve bu Kararın yayımı tarihi itibarıyla vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte bir yıl içerisinde dolacak olan veya 90 günlük bekleme süresi içerisinde olan tarımsal kredi borçları vadesinde/taksit
vadesinde/hesap devresinde ilgili mevzuatına göre faiz tahakkuk ettirilmek suretiyle vade tarihinden/taksit vadesinden/hesap devresinden itibaren bir yıl süre ile ertelenir. Banka ve TKK'nin Tasfiye Olunacak Alacaklar hesaplarında kayıtlı veya kayıtlı olması gereken tarımsal kredi borçları ise bu Kararın yayımı tarihini takip eden ayın birinci işgünü itibarıyla faiz tahakkuk ettirilmeksizin bu tarihten itibaren bir yıl süre ile ertelenir. Banka ve TKK tarafından ertelenen tarımsal kredi borçlarına erteleme döneminde yüzde 7 faiz yürütülür."denildi.

Bu haber toplam 2248 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.